Pyöräilijä menehtyi kolarissa Jyväskylän Puistokadulla – poliisi pyytää havaintoja kohtalokkaista tapahtumista

Polkupyörällä Jyväskylän Puistokadulla ajanut mies menehtyi yhteentörmäyksessä henkilöauton kanssa saamiinsa vammoihin. Onnettomuus tapahtui lauantaina iltapäivällä hieman ennen kello yhtä, kun Taulumäen suunnasta Puistokatua alas laskenut mies törmäsi hänen eteensä kääntyneen valkoisen katumaasturin kylkeen Puistokadun ja Kappelikadun risteyksessä.

Pyöräilijä ajoi kulkusuunnassa Puistokadun vasemman puolen kevyen liikenteen väylää, vaikka pyöräilijöiden keskustaa kohti kulkeva liikenne on ohjattu tapahtumapaikalla Puistokadun oikealle puolelle. Katumaasturin mieskuljettaja ajoi myös Taulumäen suunnasta ja kääntyi vasemmalle Kappelikadulle. Autossa ei ollut matkustajia.

Keskustan suuntaan kulkeva pyöräliikenne ohjataan kylteillä Puistokadun oikealle puolelle. Kuva: Risto Aalto
 

Pyöräilijä oli törmäyksen jälkeen tajuissaan ja keskustelukykyinen, mutta menehtyi vammoihinsa myöhemmin samana päivänä Keski-Suomen keskussairaalassa. Tapahtumia tutkitaan kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena, josta kolarin kumpikin osapuoli on tässä vaiheessa epäiltynä.

Sisä-Suomen poliisi pyytää tapahtumaan liittyen silminnäkijähavaintoja, joita voi soittaa puhelinnumeroon 0295 414811. Numerossa on vastaaja, johon voi jättää viestin. Havaintoja voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi

Moni pyöräilijä ei noudattanut liikennesääntöä, kun Keskisuomalaisen kuvaaja kävi onnettomuuspaikalla sunnuntaina. Kuva: Risto Aalto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentointi on suljettu