Pyöräilyn hankalaan pullonkaulaan haetaan parannusta

JYPS esittelee maanantaina ehdotustaan Kuokkalasta tulevan sillan jatkamiseksi Hannikaisenkadun yli.

Reitti keskustasta Kilpisenkadulta Kuokkalaan yli rantaväylän ja radan rakennettua putkisiltaa pitkin on yksi Jyväskylän tärkeimmistä kävely- ja pyöräreiteistä. Paljon pyöräilevät tietävät, että reitillä on myös Jyväskylän pyöräväylien yksi pahimmista pullonkauloista. Osuus Kirkkopuiston sekä Kilpisen kävely- ja pyöräilysillan välillä on epäselvä, hidas ja vaarallinen.

Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ehdottaakin Kilpisen sillan jatkamista Hannikaisenkadun yli Kilpisenkadulle. Sillan jatkaminen helpottaisi ja nopeuttaisi kävelyä ja pyöräilyä sekä tekisi niistä aiempaa turvallisempia.

JYPSin puheenjohtaja Teemu Tenhunen arvioi, että sillan jatkaminen olisi todennäköisesti merkittävin yksittäinen pyöräilyä Jyväskylässä edistävä tekijä.

– Kävelyn ja pyöräilyn nopeutuminen ja lisääntyminen tuottaisi vuosittain ainakin luokkaa 200 000 euron säästöt aikasäästöinä ja vähentyneinä terveysmenoina, laskee Tehunen seuran tiedotteessa.

Ehdotusta esitellään maanantaina

Millainen silta sitten voisi olla ja mitä muita muutoksia kannattaisi samalla tehdä Kilpisenkadulle? Näistä asioista JYPS pitää tiedotustilaisuuden maanantaina 7. päivä kello 14–15 Jyväskylän kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa ja 15–16 Kilpisenkadulla.

– Esittelemme havainnekuvia mahdollisesta sillasta sekä ehdotuksemme perusteluita, hyötyjä ja vaikutuksia. Kolmelta siirrymme Kilpisenkadulle, missä tutkimme paikan päällä olosuhteita ja mahdollisen sillan linjausta, kertoi Tenhunen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .