Pylkönmäen koululta evakuoitiin 33 ihmistä – "Käytävällä oli mustaa savua"

Pylkönmäen koululla Saarijärvellä syttyi maanantaina tulipalo, kun siivouskomerossa ollut pyykinpesukone syttyi palamaan. Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta kello 11.40 aamupäivällä.

Koulunjohtaja Timo Jokisen mukaan rakennuksessa oli palon syttyessä 33 ihmistä, jotka kaikki pääsivät vahingoittumattomina ulos. Pelastushenkilöstö teki varmuuden vuoksi kolmelta aikuiselta häkämittauksia.

Toisessa kerroksessa oli Jokisen mukaan koolla kansalaisopiston käsityöpiiri, jossa oli kymmenen ihmistä. He havaitsivat ensimmäisenä savun ja ilmoittivat siitä hätänumeroon. Yksi käsityöpiirin osallistujista kävi kertomassa savusta koulunjohtaja Jokiselle, joka oli oppitunnilla uudessa koulurakennuksessa. Jokinen lähti heti vanhan koulun käytävälle varmistamaan, ettei siellä ollut lapsia.

–  Käytävällä oli mustaa savua. Huomasin, että savu tuli siivouskomerosta. Kurkkasin sinne ja näin, että pesukone roihusi ja myös pesuainepullot olivat tulessa. Otin kaatuneet harjat välistä pois ja suljin komeron oven, joka oli osittain auki käytävälle, Jokinen kertoi.

Jokisen mukaan toinen opettaja meni savuisen käytävän läpi ruokalaan. Siellä päiväkodin ja esikoulun lapset sekä henkilökunta, yhteensä 23 henkilöä, olivat juuri lopettelemassa ruokailuaan.

–  Ruokalassa olleet pääsivät ulos keittiön huolto-ovien kautta, joten heidän ei tarvinnut kulkea savuisen käytävän läpi, Jokinen sanoi.

Jokisen mukaan lapset olivat rauhallisia rakennuksesta poistuessaan. Päiväkotilasten ja esikoululaisten ulkovaatteet olivat vanhan koulun savuisella käytävällä, joten niitä tuuletettiin iltapäivällä.

Pylkönmäellä otettiin tämän vuoden alussa käyttöön uusi koulu, jonka yhteydessä toimii myös päiväkoti. Kaikki alakoululaiset olivat palon syttyessä oppitunneilla uudessa koulurakennuksessa. Kouluväki käyttää vanhan koulurakennuksen teknisen työn luokkaa, taideluokkaa, liikuntasalia ja ruokalaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .