Pyryn ja Lumi innostuivat lumileikkeihin, avajaisissa tanssia ja musiikkia – katso tunnelmat Ähtäristä kuvista ja videolta

Ähtärin Eläinpuiston Pandatalossa vietettiin lauantaina virallisia avajaisia. Kaksi viikkoa sitten yleisön nähtäville tulleet Jin Baobao eli Lumi ja Hua Bao, Pyry, näyttivät vieraille parastaan: hauskoja lumitemppuja kuten pallon perässä kierimistä, nautinnollista bambunsyöntiä ja onnellista köllöttelyä.

Avajaisissa puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli yhtä hymyä ja ihasteli pandakaksikkoa "pirteiksi kavereiksi". Hän näki jättiläispandoja nyt ensi kertaa elämässään livenä.

Pandatalon avajaisten monisatapäisen juhlijajoukon kutsuvieraisiin kuuluivat Sipilän ja maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän lisäksi muun muassa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Kiinan suurlähettiläs Chen Li.

Avajaisissa kuultiin myös musiikkia, sillä siellä esiintyi Seminaarinmäen Mieslaulajat. Avajaisjuhla aloitettiin Leena Saunasen säveltämällä, sanoittamalla ja esittämällä laululla ”Ole valo”. Laulun aikana esiintyi ähtäriläisten lasten ja nuorten lyhtykulkue.

Avajaisten aikana Kiinan SFA:n (metsähallinnon) johtaja Yang Chao luovutti pandojen sukuselvityksen, jonka vastaanottivat Jari Leppä ja Jaana Husu-Kallio.

Dujiangyanin ja Ähtärin kaupunkien välisen ystävyystoiminnan sopimusasiakirjan MOU:n allekirjoittivat Dujiangyanin pormestari He Weikai ja Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .