Pysähdypä Suomessa, aasialainen

Aasialaisia turisteja houkutellaan vierailemaan Helsingissä välilaskunsa aikana hiljattain lanseeratulla Stopover Finland -kampanjalla. Japanilaisille, kiinalaisille ja korealaisille matkailijoille on loppukeväästä lähtien markkinoitu mahdollisuutta pysähtyä Helsingissä viidestä tunnista viiteen päivään erilaisten räätälöityjen pakettien turvin.

Yhteistyötä on käynnistetty paikallisten matkatoimistojen ja matkanvälittäjien kanssa, ja tuloksia voidaan odottaa ensi vuoden puolella, kertoo kansainvälisen myynninedistämisen johtaja Heli Mende Visit Finlandilta.

– Emme ole vielä niin isoja kuin haluaisimme, mutta se ottaa oman aikansa esimerkiksi Kiinan kokoisilla markkinoilla.

Menden mukaan Helsinki-Vantaan kovimmat kilpailijat vastaavien palveluiden suhteen löytyvät Lähi-idästä ja Arabian niemimaalta.

– Merkittävimmät kilpailijamme eivät ole suoraan Euroopassa, vaan esimerkiksi Qatar ja Dubai. Istanbul on myös yrittänyt rakentaa stopover-konseptia, mutta viimeaikaiset tapahtumat todennäköisesti heikentävät heidän asemaansa, Mende viittaa Turkissa tehtyihin terrori-iskuihin sekä vallankaappausyritykseen ja sen jälkipyykkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Viisumeja myönnetään kiinalaisille ennätystahdilla

Kiireiset kiinalaiset ihailevat Suomen rauhallisuutta