Pysäköitkö tänne perjantaisin? – Ensi viikolla saatat saada sakon

Jyväskylä puuttui tänä syksynä uudella tavalla kadunvarsipysäköintiin. Lutakossa ja Mäki-Matissa pysäköinti on monella kadulla kokonaan kiellettyä perjantaina aamuisin marraskuusta maaliskuun loppuun.

Muutos koskee Schaumanin puistotietä, Piippukatua, Blomstedtinkatua, Esankatua ja osaa Pitkäkadusta. Kaduille on asetettu lisäkilvin varustetut pysäköintikieltomerkit, jotka kieltävät pysäköinnin kahden tunnin ajan perjantaiaamuisin. Lutakossa pysäköintikiellot koskevat myös asukaspysäköintiluvalla pysäköiviä ja ovat voimassa perjantaisin joko kello 8–10 tai 10–12. Mäki-Matin Pitkäkadulla pysäköintikielto on voimassa perjantaisin kello 7–9 ja Esankadulla kello 8–10.

Muutokset tehdään, jotta tulevana talvena vältettäisiin ongelmia aiheuttanut aurauskaaos. Jatkossa kadut voidaan aurata kunnolla perjantaisin.

Kadunvarren pysäköintipaikat ovat Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnan piirissä. Pysäköinnintarkastajat ovat alkuvaiheessa jakaneet väärin pysäköineille huomautuksia, jotta kuljettajat saadaan huomaamaan muuttuneet käytännöt. Jatkossa kieltomerkkien vastaisesta pysäköinnistä määrätään normaalisti pysäköintivirhemaksuja.

Myös pitkäaikaispysäköintiin puututaan

Kuokkalassa ja Pitkäkadulla on ollut ongelmaa myös kadunvarsipaikkojen varaamisesta pitkäaikaispysäköintiin ja ajoneuvon säilytykseen. Kohteissa otetaan käyttöön kiekkorajoitukset paikkojen saamiseksi paremmin kiertoon.

Pitkäkadun kadunvarsipaikoilla (Kortesuonkadun ja Löylykadun välinen osuus) pysäköintiä rajoitetaan myös neljän tunnin kiekkopysäköinnillä, joka on voimassa arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–18.

Pitkäkadulla ja Polttolinjalla otetaan käyttöön ympärivuotinen kiekkopysäköinti.

Kuokkalan Polttolinjalle asetetaan lähiaikoina ja Pitkäkatu 35–39:n kadunvarren pysäköintipaikoille on jo asetettu neljän tunnin kiekkorajoitus. Rajoitus on voimassa maanantaista perjantaihin kello 8–18 ympäri vuoden.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .