Räsänen haluaa jatkaa kristillisdemokraattien johdossa

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo STT:lle olevansa motivoitunut viemään puolueen seuraaviin eduskuntavaaleihin.

- Minuthan valittiin vuosi sitten puoluekokouksessa lähes yksimielisesti puheenjohtajaksi, ja olen motivoitunut jatkamaan, Räsänen sanoo.

Kristillisdemokraattinen puolue on tänään päättänyt järjestää ylimääräisen puoluekokouksen. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä sääntömuutosta, joka mahdollistaa varsinaisen puoluekokouksen järjestämisen jo alkuvuodesta 2015. Varsinaisessa puoluekokouksessa kristillisdemokraatit voisivat vaihtaa puheenjohtajaa ennen eduskuntavaaleja.

Europarlamentista pudonnut Sari Essayah halutaan nostaa Helsingin Sanomien tietojen mukaan puolueen puheenjohtajaksi.

Brysselistä tavoitettu Sari Essayah kommentoi STT:lle, että puoluekokouksen aikaistamismahdollisuus kuulostaa järkevältä. Essayah ei ottanut vielä kantaa puheenjohtajaehdokkuuteen.

- Tässä on vielä muutto kesken ja vimmatusti pakkaan laatikoita. Ennen viime kesän puoluekokousta minua pyydettiin lähtemään ehdolle puolueen puheenjohtajakilpailuun, mutta silloin EU-vaalit olivat mielestäni tärkeämmät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.