Räsäsen testamentti: Haastoi koko puolueen Aito avioliitto -kansalaisaloitteen tueksi

Kristillisdemokraattien väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen haastoi koko puolueensa tukemaan Aito avioliitto –kansalaisaloitetta.

– Haastan puolueemme tällä vaalikaudella työhön avioliiton säilyttämiseksi naisen ja miehen välisenä, aito avioliitto kansalaisaloitteen kautta, jotta viime kaudella eduskunnan tekemä päätös voitaisiin korjata, Räsänen sanoi poliittisessa tilannekatsauksessaan Savonlinnan puoluekokouksessa.

Kansalaisaloite vastustaa viime vaalikaudella eduskunnassa hyväksyttyä sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Räsänen muistutti liittyneensä aikoinaan kristillisdemokraatteihin, koska se ainoana eduskuntapuolueena puolusti avoimesti syntymättömien lasten oikeuksia eli vastusti aborttia.

– Abortti on Suomessa vaiettu tabu, Pandoran lipas, jonka avaamisen seurauksia pelätään. Aihe koskettaa kuitenkin paljon laajempaa joukkoa kuin ajattelemme. Aborttilain säätämisestä lähtien on tehty yli puoli miljoonaa aborttia.

Räsänen muistutti, että syksyllä eduskunnan käsittelyyn tulee kansalaisaloite, joka ajaa terveydenhuollon henkilöstölle oikeuden kieltäytyä abortin tekemisestä.

– Toivon, että eduskunnasta löytyy rohkeutta ehdotuksen hyväksymiseksi.

Räsäsen poliittisen tilannekatsauksen maahanmuutto-osio oli olennaisilta osiltaan sanalleen samaa kuin hänen viikon takainen tiedotteensa.

Se sisälsi vaatimuksen luopua turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista EU-maasta toiseen, koska se kasvattaa entisestään laittoman ihmissalakuljetuksen vetovoimaa.

Hän korosti tarvetta panostaa kiintiöpakolaisiin, jotka otetaan suoraan pakolaisleireiltä ja sijoitetaan kuntiin.

– Turvapaikanhakijoista valtaosa, lähes 80 prosenttia on nuoria terveitä miehiä, joista suuri osa palautetaan takaisia kotimaihinsa. Sen sijaan maailman pakolaisleireillä asuu kymmeniä miljoonia naisia, lapsia ja muita haavoittuvassa asemassa olevia, joilla ei edes ole varaa maksaa tuhansia euroja rikollisjärjestöille. Myös taloudellisesti haastavana aikana Suomella on oltava sydäntä auttaa hädässä olevia lähimmäisiä, Räsänen sanoi.

Hänen viimeistä puhettaan puolueen puheenjohtajana ei keskeytetty kertaakaan spontaaneilla aplodeilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.