Röyhkeä varas vei palan taideteoksesta: "Kyllä sillä kalan saa tapettua"

Kotakennääntien liikenneympyrässä olevan merenneidon atrain on varastettu Äänekoskella jo toistamiseen. Veistoksen tehnyt äänekoskelainen taiteilija Ari Liimatainen kertoo huomanneensa jotain outoa veistoksessa torstaina.

– Ajoimme ohi ja veistos näytti erilaiselta. Atrainhan siltä puuttui. Rosterista tehty atrain on noin 30 senttiä leveä. Kyllä sillä kalan saa tapettua, mutta saalis ei pysy kiinni, koska piikeissä ei ole väkäsiä, joten tuulastamaan sillä on turha lähteä, Liimatainen sanoo.

Atrain varastettiin todennäköisesti keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Liimatainen kertoo, että varas on joutunut näkemään vaivaa ja vääntelemään atrainta kunnolla, sillä atrain on hitsattu merenneidon käteen kiinni.

Edellisen kerran atrain varastettiin syyskuussa vuonna 2011. Varkaissa ollut henkilö palautti atraimen omatoimisesti poliisiasemalle noin kuukautta myöhemmin.

Merenneitoa kuvaava Suuren kalan pyytäjä -veistos on Äänekosken kaupungin omistuksessa ja sijaitsee Äänekosken ydinkeskustassa erittäin näkyvällä paikalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .