Röyhkeä varas vei pihalla seisoneesta Bemarista renkaat alta

Muuramelaiset Narmina Saarinen ja Riku Kaikkonen heräsivät aikaisin torstaiaamuna ikävään uutiseen.

– Naapuri tuli ilmoittamaan puoli kuuden aikaan aamulla että autostanne on vissiin varastettu renkaat, Saarinen kertoo.

Muuramen Seunavuoren alueella rivitalossa asuvan pariskunnan BMW-merkkinen henkilöauto löytyi talon autokatoksesta renkaattomana. Saarisen mukaan auto ei ollut kohdannut muuta ilkivaltaa, ainoastaan autonrenkaat vanteineen olivat viety.

Varkaiden viemät lähes tuliterät renkaat ja vanteet olivat Saarisen arvion mukaan useiden satojen eurojen arvoiset.

– Autossa oli ihan uudet kesärenkaat alla ja vanteet oli tilattu talvella. Ei ehditty sitten kuin alkukesä niillä ajaa, Saarinen harmittelee.

Saarinen ja Kaikkonen tekivät asiasta välittömästi rikosilmoituksen poliisille torstaina. Lisäksi pariskunta varoitti liikkeellä olevista rengasvarkaista asuinalueen omalla Facebook-sivulla. Varoittava julkaisu on kerännyt parin päivän aikana useita kommentteja ja havaintoja samankaltaisista varkauksista ympäri Jyväskylän seutua.

Sisä-Suomen poliisista vahvistettiin perjantaina kuitenkin vain Muuramen tapauksesta tehty rikosilmoitus. Muita rikosilmoituksia rengasvarkaista ei poliisin tietoon ole tullut.

Facebookin kommenttien mukaan autonrengasvarkaita olisi liikkunut lähiaikoina Muuramen lisäksi muun muassa Halssilan ja Jyskän alueilla. Myös Saarisen ystävät ovat kertoneet vastaavista tapauksista Jyväskylän alueella.

Harvinaisen röyhkeä varkaus oli Saarisen mukaan rauhallisena tunnetun asuinalueen keskuudessa monelle täysi yllätys.

– Täällä ei ole koskaan tapahtunut mitään vastaavaa.

Muuramelainen ihmettelee, miten varkaat ovat yleensä löytäneet melko syrjässä sijaitsevalle asuinalueelle.

– Asumme paikassa, jonne ei kovin moni eksy jos ei asuinaluetta tiedä. Onko varkaat sitten mahdollisesti kierrelleet täällä päin tai jotenkin tienneet, Saarinen pohtii.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .