RKP:n Henriksson ihmettelee hallituksen epäsopua

Myös perussuomalaiset ilmoitti vastustavansa liikenneverkon yhtiöittämistä.

Hallituksella ei ilmiselvästi ole yhtenäistä linjaa liikenneuudistukseen, katsoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Hän ihmettelee hallituspuolueiden epäsopua asiassa.

– On ilmeistä, että uudistuksen valmistelussa on ohitettu valtiovarainministeriön veroasiantuntijat, vaikka uudistuksella on valtavia veroseuraamuksia, Henriksson kertoo tiedotteessa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi aiemmin tänään, ettei valtiovarainministeriö valmistele autoveron poistoa tai muutoksia polttoaineveroon.

Myös perussuomalaiset ilmoitti vastustavansa liikenneverkon yhtiöittämistä. Puolueen vastuuministerinä asiassa toimiva puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi, että liikenneverkon korjausvelka on syytä kuroa umpeen, mutta se voidaan tehdä myös toisella tavalla.

Henrikssonin mielestä tilanne on vastuuton, koska kyseessä on suuri uudistus, joka vaikuttaa suoraan esimerkiksi autokauppaan.

– Kun oman hallituksen ministerit kertovat julkisuudessa, etteivät voi tukea tällaista uudistusta, povaa se huonoa uudistuksen läpimenolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.