Raekuuro yllätti Jyväskylässä kesäkuun ensimmäisenä aamuna – katso kuvat

Ilmatieteen laitos povaa torstaiksi Keski-Suomeen vesisadetta ja noin 9–10 asteen lämpötiloja. Raekuuroja voi tulla muuallakin maakunnassa.

Kesäkuu alkoi melko talvisissa merkeissä ainakin Jyväskylässä. Aholaidassa satoi torstaiaamuna puoli kymmenen maissa muutaman millimetrin halkaisijaltaan olevia rakeita.

Sadekuurojen yhteydessä rakeita voi tulla ympäri Keski-Suomea, kertoo Ilmatieteen laitoksen palveleva meteorologi Tomi Laurinen.

– Rakeet liittyvät voimakkaisiin sadekuuroihin. Sadekuuroissa on voimakkaita ylöspäin virtaavia ilmavirtoja. Ne pystyvät pitämään vesipisaran pilven sisällä niin kauan, että siitä tulee isompi rae. Kun se on tarpeeksi iso, se ei ehdi sulaa ennen kuin tulee maan pinnalle saakka, selittää Laurinen.

Suurimmillaan rakeet ovat noin viiden kilometrin korkeudessa. Pienet rakeet ehtivät sulaa jonkin verran ennen kuin ne putoavat maanpinnalle, mutta suuret rakeet eivät ehdi sulaa juuri lainkaan.

Ilmatieteen laitos povaa torstaiksi Jyväskylään vesisadetta ja noin 8-10 asteen lämpötiloja. Keski-Suomessa yleisemmin lämpötila liikkuu 9–10 asteessa.

– Sadekuuroja liikkuu torstain aikana ympäri Keski-Suomea. Pääosin sade tulee kuitenkin vetenä, kertoi Laurinen.

Lämpötila Keski-Suomessa on nyt noin neljä astetta ajankohdan keskiarvon alapuolella.

– Tähän vuodenaikaan viiden vuorokauden keskilämpötila Jyväskylässä on noin 12 astetta, kun se nyt on 8 astetta, kertoi Laurinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .