Raha ratkaisee suomalaisen matkakohteen – Suora lento kelpaa vähän kalliimpanakin

Hinta on suomalaismatkailijoiden tärkein valintakriteeri, kun etsitään lomakohteita. Myös matkustamisen helppous ja vaivattomuus ovat suomalaisille tärkeitä valintakriteerejä. Helppous koskee lentojen vaihtoaikoja ja vaihtojen määrää. Suora lento kelpaakin suomalaisilla, vaikka olisi vähän kalliimpikin.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun matkailualan opiskelijat selvittivät matkailusivusto Rantapallolle suomalaisten tärkeimmät valintakriteerit, kun nämä ovat lähdössä matkalle.

Lentolippuja ostettaessa ovat hinta, koneiden vaihtoaika sekä vaihtojen määrä tärkeimmät kriteerit. Vaivattomuus kiinnostaa suomalaisia niin paljon, että he ovat valmiit maksamaan suorista lennoista enemmän kuin vaihdollisista.

Tiedot ovat myrkkyä niille lentoyhtiöille, jotka markkinoivat aktiivisesti erilaisia kanta-asiakasohjelmia ja panostavat vihreiden arvojen esiin tuomiseen. Nämä tekijät ovat vähemmän tärkeitä asioita matkaajille. Ekologisuus esimerkiksi jäi kyselyssä 14 tekijän joukosta tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi ja lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmien tarjoamat edut toiseksi viimeiseksi.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun matkailualan opiskelijat selvittivät Rantapallon toimeksiannosta reittilentojen ostopolkua. Haastattelut toteutettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Haaga-Helian Porvoon Campuksella lokakuun alussa. Tutkimukseen osallistui 83 ihmistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .