Rahapeliyhtiöiden yhdistäminen nytkähti eteenpäin – Lainsäädännön uusimiseen varattu vuosi

Eri rahapeliyhtiöiden sulauttaminen Suomessa yhdeksi yhtiöksi on nytkähtänyt askeleen eteenpäin. Valtioneuvoston kanslia perustaa Peli-integrointiyhtiö FRV Oy:n. Yhtiön tarkoituksena on toimia sateenkaarena ja koordinaattorina ylimenokaudelle, kun tähdätään yhden peliyhtiön aikakauteen vuoden 2017 alussa.

Integrointiyhtiön perustaminen on osa sisäministeriön vetämää rahapeliyhtiöhanketta, jossa Fintoto Oy:n, Veikkaus Oy:n ja Raha-automaattiyhdistyksen pelitoiminnot yhdistetään yhteen, valtion kokonaan omistamaan rahapeliyhtiöön. Sisäministeriö vastaa arpajaislainsäädännön ja tuotonjakolainsäädännön uudistamisesta sekä valtioneuvoston kanslia peliyhteisöjen varsinaisesta yhdistämisestä.

Valtio omistaa Peli-integrointiyhtiö FRV Oy:stä 55 prosenttia sekä kukin rahapeliyhteisö 15 prosenttia.

Yhtiöön nimitetään kuusihenkinen hallitus, jonka puheenjohtaja on Olli-Pekka Kallasvuo ja jäseniä ovat Outi Henriksson, Hanna Sievinen, Pertti Koskenniemi (Fintoto Oy), Veli-Pekka Nummikoski (Raha-automaattiyhdistys) ja Juha Koponen (Veikkaus Oy).

FRV:n tehtävänä on varmistaa operatiivisen yhteistyön edistyminen yhdistymistä koskevan lainsäädännön valmistumiseen, arviolta 1.1.2017. Nykyiset rahapeliyhteisöt jatkavat siihen asti itsenäisinä rahapelitoimijoina entiseen tapaan.

– Uudella yhtiöllä ei ole päätäntävaltaa suhteessa vanhoihin yhtiöihin, ainoastaan operatiivista toimintaa, joilla koordinoidaan tulevaa, finanssineuvos Pekka Hurtola sanoo.

Hurtola kehuu yhdistymisen ilmapiiriä ja muistuttaa, että tulevan peliyhtiön tulouttamisjaosta raviurheilun, automaattien sekä veikkaus- ja vetopelien osalta on parlamentaarinen näkemys. Hurtola arvioi samalla, että vaikka yksi päivämäärä onkin 1.1.2017 lopulliseen sopeuttamiseen menee aikaa senkin jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.