Rajoitukset vedenkulutukseen jatkuvat – vettä pitää keittää Joutsan ja Luhangan kunnissa

Joutsan Vesihuolto Oy toimittamaa vettä tulee nyt keittää entistä suuremmalla alueella. Käytännössä vesi tulee siis keittää koko Joutsan taajamassa.

Joutsan Vesihuolto Oy toimittama talousvesi pitää keittää Joutsan ja Luhangan kuntien vesiverkoston alueella. Alun perin Leivonmäen taajamaa ja Kivisuon vesiosuuskuntaa koskenut talousveden keittokehotus siis laajenee.

Maanantaina 27. elokuuta otettujen näytteiden perusteella veden laatu on heikentynyt myös muualla. Jatkotutkimusnäytteitä on otettu lisää tiistaina 28. elokuuta. Joutsan Vesihuolto aloittaa koko verkoston kloorauksen heti tänään.

Vesi tulee keittää koko Joutsan taajamassa, Kivisuon, Pappisten, Tammihaara-Savenahon ja Uimaniemen vesiosuuskuntien jakelualueilla sekä Pohjois-Hartolan Joutsan kunnan puolella. Keittokehotus ei koske Joutsan Mieskonmäen vesiosuuskuntaa.

Luhangan kunnassa vesi tulee keittää Luhangan vesilaitoksen ja Tammijärven vesiosuuskunnan jakelualueilla.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Tilanteen jatkosta tiedotetaan seuraavaan kerran Joutsan ja Luhangan kuntien ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla huomenna keskiviikkona 29.8. iltapäivällä.

Laatumuutosten aiheuttajana pidettiin 16.8. tapahtunutta putkirikkoa, mutta tutkimusten edetessä on ilmennyt, että aiheuttaja on todennäköisesti muualla kuin putkirikkopaikassa.

Joutsan Vesihuolto on jo aiemmin järjestänyt tilapäiset vedenjakelupisteet Leivonmäen Teboil-huoltamon parkkipaikalle ja Hyvämieli-kaupan edustalle osoitteeseen Leivonmäentie 11.

Lisäksi vedenjakelupisteitä pystytetään tänään kello 19:ään mennessä niin Joutsan kuin Luhangan kunnanviraston pihaan sekä Tammijärvelle osuuspankin pihaan.

Näistä jakelupisteistä voi hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin veloituksetta.

Miten tulee toimia?

Vedenkäyttöohjeet

Keitä vettä 5–10 minuuttia. Mikäli vesi kiehuu ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse erikseen keittää.

Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

Pestyjen astioiden tulee kuivua knnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

Jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

Jyväskylän kaupunki