Mitä ihmettä, nytkö iski takatalvi? Taivaalta tuprutti lunta

Vaikka päivälämpötila oli Jyväskylässä torstaina iltapäivällä hieman kello 14 jälkeen seitsemän astetta plussan puolella, nähtiin taivaalta tupruttavan lunta. Maan pintaan lumi ei kuitenkaan ehtinyt jäädä, vaan suli saman tien pois.

Kuurot ovat olleet paikallisia ja myös muun muassa Jämsässä on torstaina satanut lunta.

Päivystävä metereologi Tuija Kainulainen kertoo, että ylempänä ilmakehässä on sen verran viileää, että se mahdollistaa lumisateet.

– Nyt on kylmempää kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta. Keskimääräinen päivälämpötila toukokuun alussa on 10 astetta, joten sen alle jäätiin tänä vuonna, Kainulainen vertasi.

Kainulaisen mukaan sää poutaantuu torstai-iltaan mennessä ja perjantaina Keski-Suomen maakuntaan on luvassa jälleen aurinkoinen päivä.

– Perjantaina päivälämpötila voi kohota 10 asteeseen, mutta lauantaista on luvassa sateinen ja viileä päivä, Kainulainen sanoi.

Lauantaina lämpötila liikkuu maakunnassa 2-8 asteen tienoilla. Sade saattaa tulla räntänä, koska lämpötila on vain pari astetta nollan yläpuolella.

Kainulaisen mukaan sää muuttuu taas reippaasti sunnuntaina, jolloin aurinko pääsee näkyviin ja lämmittää maakuntaa paikoin niin paljon, että lämpötila kohonnee 11 asteeseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .