Yhdeksän henkilöä rajussa kolarissa – yksi loukkaantui vakavasti

Keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti neljän auton kolarissa sunnuntaina iltapäivällä Viitasaarella.

Onnettomuus sai alkunsa, kun pohjoisen suunnasta tulleen pakettiauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan liukkaalla nelostiellä ja ajautui vastaantulevien kaistalle. Pakettiauton perään oli kiinnitetty traileri, jonka kyydissä oli henkilöauto.

Vastakkaisesta suunnasta ajanut mies törmäsi tila-autollaan pakettiauton perään kiinnitettyyn traileriin. Pakettiauto ja sen vetämä traileri lensivät törmäyksen voimasta lumihankeen.

Törmäyksen jälkeen turma-autoja kolhaisi vielä niin ikään pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto.

Onnettomuudessa oli osallisena kaikkiaan yhdeksän henkilöä. Heistä viisi oli tila-autossa, kaksi pakettiautossa ja kaksi viimeisenä turmapaikalle tulleessa henkilöautossa.

Päivystävän palomestarin Lauri Kainulaisen mukaan tila-autossa apukuljettajan paikalla istunut mies loukkaantui vakavasti. Kainulainen sanoi, ettei miehellä ole hengenvaaraa, mutta hänen vammansa ovat vakavat. Muut onnettomuudessa osallisena olleet vietiin terveyskeskukseen tarkastettaviksi.

Tila-auto oli virolaisissa rekisterikilvissä, ja sen kaikki matkustajat ulkomaalaisia. Tila-auto, pakettiauto ja trailerin päällä ollut henkilöauto vaurioituivat hinauskuntoon. Tila-auton takana tullut henkilöauto selvisi pienillä naarmuilla.

Onnettomuus tapahtui nelostiellä Taimoniemen risteyksestä noin kaksi kilometriä Pihtiputaalle päin mentäessä. Pelastuslaitos sai hälytyksen kolarista hieman ennen kello 14.30.

Tie oli tapahtumapaikalla kokonaan poikki noin tunnin. Liikenne kulki kuitenkin jonkun aikaa vain toista kaistaa pitkin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .