Raju perheväkivalta vei vankilaan – mies raiskasi ja pahoinpiteli naista vuosien ajan

Käräjäoikeuden mukaan mies oli vuosien ajan säännöllisesti pahoinpidellyt uhrina ollutta naista ja raiskannut tätä.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuonna 1974 syntyneen miehen viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen tukusta seksuaali- ja väkivaltarikoksia.

Oikeus katsoi hänet syylliseksi muun muassa useisiin pahoinpitelyihin, raiskauksiin sekä törkeään pahoinpitelyyn. Rikokset tapahtuivat Espoossa vuosien 2009–2015 välillä.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli vuosien ajan säännöllisesti pahoinpidellyt uhrina ollutta naista ja raiskannut tätä. Usein väkivaltaa oli edeltänyt miehen juopottelu.

Asiakirjojen perusteella kyseessä on ollut perheen sisäinen väkivalta.

Syyttäjän mukaan miehen teot olivat saaneet naisen tilaan, jossa tämä ei kyennyt puolustamaan itseään. Mies oli esimerkiksi pakottanut naista yhdyntään pahoinpitelyjen jälkeen.

Törkeässä pahoinpitelyssä mies oli lyönyt ja potkinut uhria, joka oli menettänyt tajuntansa ja saanut erilaisia vammoja.

Oikeuden mukaan tuomittu on osoittanut täydellistä piittaamattomuutta uhrin ihmisarvoa kohtaan. Mies tuomittiin myös kymmenientuhansien eurojen korvauksiin.

Tuomiosta kertoivat aiemmin muun muassa Helsingin Sanomat, Iltalehti ja MTV. STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.