Rajua tulitusta rynnäkkökiväärillä Helvetin enkeleiden kerhotilaan – oikeus ei löytänyt näyttöä murhan yrityksistä

Helvetin enkeleiden kerhotilan tulittamisen syynä Lappeenrannassa oli kauna liivijengiä kohtaan. Näin arvioi Etelä-Karjalan käräjäoikeus tänäisessä tuomiossaan.

Syyttäjä vaati iskun vuoksi kolmelle miehelle ensisijaisesti rangaistusta muun muassa kahdesta murhan yrityksestä, mutta tuomioistuin katsoi, että teossa oli kyse vaaran aiheuttamisesta.

Helvetin enkeleiden kerhotilan seinään ammuttiin toukokuussa rynnäkkökiväärillä 11 laukausta ohi ajaneesta liikkuvasta autosta. Kuusi luotia lävisti rakennuksen ulkopinnan ja tunkeutui sisätiloihin. Rakennuksessa oli sisällä kerhon presidentiksi tituleerattu johtaja ja toinen jäsen, mutta he eivät haavoittuneet.

Ampumisen taustalla vaikutti oikeuden mukaan se, että Helvetin enkeleiden jäsenet olivat pahoinpidelleet aiemmin kaksi autossa olleista miehistä. Kolmas puolestaan oli kantanut kaunaa jengin johtajalle muusta henkilökohtaisesta syystä.

Rynnäkkökiväärillä Helvetin enkeleiden kerhotilaa tulittanut mies sai vuoden ja yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta. Autoa ajanut mies sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta ja kolmas iskuretkellä mukana ollut kuusi kuukautta ehdollista vankeutta.

Muun muassa pahoinpitelyyn syyllistynyt Hells Angels Carelia MC:n nokkamies tuomittiin neljän kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeuteen ja kaksi muuta jengin edustajaa viiden ja kuuden kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.