Rajussa ulosajossa Keski-Suomessa ollut kansanedustaja IS:lle: "Oli liukasta, uria ja kokematon kuski"

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula joutui liikenneonnettomuuteen tiistaina Keski-Suomessa. Hän kertoo Facebookissa auton ruhjoutuneen onnettomuudessa lunastuskuntoon mutta selvinneen itse vailla kolhuja.

Hän kertoo päivityksessään lähteneen aamulla kello 9.30 matkaan kohti Itä-Suomea. Matkan oli tarkoitus suunnata kohti Pieksämäkeä ja Varkautta.

Onnettomuus Hankasalmella sattui kello 13.15.

– Kello 13.15 auto kierähtää katon kautta ojaan Hankasalmen kohdalla ja jää kyljelleen savuamaan. Kiipeän ulos rikkoutuneesta sivuikkunasta, pudistelen sirpaleet hartioilta, soitan apua ja ryhdyn pelastamaan matkatavaroita, Kontula kirjoittaa.

– Oli liukasta, uria ja kokematon kuski, Kontula kommentoi asiaa myöhemmin Ilta-Sanomille.

Hän kertoo lehdelle, ettei koskaan aja omalla autolla kuin silloin, kun julkisilla ei ole mahdollista päästä paikan päälle.

– Ei ollut mitään havaittavaa syytä, mistä se johtui. Mutta kun ensimmäinen auttajakin liukastui, kun hän astui ulos autosta, niin sen tiedän, että liukasta siellä oli ja se varmaan johti siihen onnettomuuteen, hän kommentoi tapahtunutta Ilta-Sanomissa.

Kontula kertoo Facebook-päivityksessään jatkaneensa matkaa taksilla reilu puoli tuntia myöhemmin, kun "kuski oli todettu ehjäksi ja auto lunastuskuntoiseksi".

Hankasalmen onnettomuudesta hän kuitenkin ehti Pieksämäelle pitämään esitelmää vain puoli tuntia myöhässä sovitusta aikataulusta. Tuttavan kyydillä hänen matkansa jatkui Varkauteen esitelmöimään.

Kontula kertoo saaneensa lopulta apua yllättävältä taholta.

– Kello 20.15 koputamme Semin Matin kanssa hänen kuljetusyrittäjä-tuttavansa ovelle. Mies on hämmästynyt yllätysvieraista, mutta ryhtyy heti soittelemaan kyytiä, Kontula kirjoittaa.

Lopulta matka takaisin pääkaupunkiseudulle taittui kuopiolaisen rekan kyydissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .