Rakennustyömaat haittaavat bussiliikennettä Jyväskylän keskustassa – osa Vapaudenkadun pääpysäkeistä siirtyy muualle

Jyväskylän Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun kulmassa käynnissä olevat rakennustyöt aiheuttavat muutoksia keskustan paikallisliikenteeseen.

Niin kutsutun Reimarin tontin työmaan takia kolme Vapaudenkadulla sijaitsevan paikallisliikennekeskuksen pysäkkiä joudutaan siirtämään muualle. Siirrettävät pysäkit eli Keskusta 5, 6 ja 7 sijaitsevat tällä hetkellä kauppakeskus Forumin puoleisella kadulla.

Pysäkki 5 siirtyy Kirkkopuiston korttelin kohdalle, kaupunginteatteria vastapäätä, pysäkki 6 Vapaudenkadun ja Asemakadun risteyksen viereen lähelle Nikolainkulmaa ja pysäkki 7 Vapaudenkadun bussiterminaalin keskivaiheille, lähelle Asemakadun risteystä.

Tilapäisten pysäkkien sijainnit on merkattu pysäkkitolpilla, joissa lukee pysäkin nimet. Kaupungin tiedotteen mukaan väliaikaisille pysäkeille ei ole ainakaan toistaiseksi mahdollista sijoittaa katoksia tai aikataulut näyttäviä infotauluja.

Pysäkkejä 6 ja 7 siirrettiin jo aiemmin heinäkuun lopussa. Huomenna voimaan astuvat muutokset ovat voimassa toistaiseksi. Jyväskylän kaupungin mukaan bussiterminaali siirtynee loppuvuodesta kokonaan Asemakadulle evakkoon, kun Reimarin työmaa kasvaa entisestään.

Kaupunki tiedottaa mahdollisista uusista järjestelyistä, kun rakennustyömaan aikataulut selviävät. Pyskäkkien tilapäiset paikat löytyvät paikallisliikenteen verkkosivuilla olevasta kartasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .