Rakennusvalvonta esittää Hakkaraisen ja Vähämäen vuokraaman saunatilan asuinkäytön kieltoa

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta esittää, että perussuomalaisten kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen ja Ville Vähämäen vuokraaman saunatilan käyttö asuintilana lopetetaan. Rakennusvalvonta kertoo tarkastuslausunnossaan, että kieltoa tehostetaan uhkasakolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tarkastuslausunto on toimitettu Hakkaraiselle ja Vähämäelle, osakkeenomistaja Dennis Pastersteinille sekä taloyhtiölle. Heillä on kaksi viikkoa aikaa antaa vastineensa asiaan.

Asian käsittelyä jatkaa lausunnon ja mahdollisten vastineiden pohjalta kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

–  Tila ei täytä maankäyttö- ja rakennuslain edellytyksiä asuinhuoneistolle, tarkastuslausunnon laatinut vs. rakennuslakimies Sara Rintamo kertoo STT:lle.

Rintamon mukaan vuokratilan ikkunat ovat muun muassa liian pienet, jotta tilaa voitaisiin pitää asuinhuoneistona.

Hakkarainen ja Vähämäki vuokraavat Helsingissä saunatilaa, josta he ovat nostaneet kakkosasunnon hankintaan tarkoitettua kulukorvauksen korotusta. Korotuksen suuruus on vajaat 500 euroa kuukaudessa. Vähämäki kertoi käyttävänsä tilaa nykyään sauna- ja edustustilana, kun taas Hakkarainen sanoi käyttävänsä tilaa asuinkäyttöön.

Helsingin rakennusvalvonta suoritti saunatilassa tarkastuksen viime tiistaina. Tarkoituksena oli selvittää, ovatko kansanedustajat käyttäneet tilaa käyttötarkoituksen vastaisesti asumis- ja toimistotarkoituksiin. Tarkastuslausunnon mukaan tarkastuksessa tehtiin havaintoja asuinkäytöstä.

Tarkastuslausunto on toimitettu tiedoksi myös keskusrikospoliisille ja eduskunnalle, jotka selvittävät Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.