Ralli mullistaa Jyväskylän liikenteen – osa muutoksista voimaan jo perjantaina

Jyväskylässä ajettava MM-ralli aiheuttaa jälleen muutoksia kaupungin liikenteeseen. Alueita suljetaan yleiseltä liikenteeltä eri aikoina tästä päivästä lähtien. Joihinkin paikallisliikenteen reitteihin ja pysäkkeihin tulee muutoksia. Pysäköintialueita myös otetaan pois käytöstä.

Pisimpään on suljettuna Lutakon huoltoalue, joka suljetaan jo tänään perjantaina. Paviljongin alue on suljettu aamuseitsemästä lähtien, ja se avataan normaalikäyttöön vasta tiistaina, elokuun 1. päivänä kello 21. Uno Savolan katu suljetaan liikenteeltä maanantaina.

Myös Harjulla suljetaan katuja

Katuja suljetaan yleiseltä liikenteeltä myös Harjun ympäristössä. Lenkkeilijät voivat unohtaa Harjun rinteet maanantaista lähtien, kun viheralue ja Ihantolantie suljetaan illalla kello 21. Poluille pääsee taas seuraavan viikon sunnuntaina, 30.7. kello 15.

Kaduista suljetaan torstaiaamusta lähtien erimittaisia osuuksia Yliopistonkadulla, Vaasankadulla, Cygnaeuksenkadulla, Gummeruksenkadulla, Kilpisenkadulla, Harjukadulla, Sepänkadulla, Pitkäkadulla ja Kortesuonkadulla.

Jalankulku ja pyöräily onnistuu

Harjun erikoiskokeen ajaksi liikennejärjestelyt muuttuvat melkoisesti. Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välillä, Vaasankadulta poistuu kadunvarsipysäköinti, ja Voionmaankadun suunnasta tuleva liikenne ohjataan kevyen liikenteen väylälle.

Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla vain keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Jalankulku- ja pyöräliikenne toimivat pääosin normaalisti, mutta Satamakadun vieressä kulkevat kevyen liikenteen väylät suljetaan 27.–30. heinäkuuta. Rantaraitti kapenee satama-alueella mutta on käytettävissä koko tapahtuman ajan.

Ralliyleisöä palvelee normaalisti Matkakeskuksen taksiasema. Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy maanantaista lähtien Piippukadun kääntöpaikalle.

Pysäköintipaikat vähenevät

Pysäköintipaikkoja on pois käytöstä rallien aikana monin paikoin. Sataman alueella Satamakadun pysäköintialue on suljettu maanantaista lähtien ja pysäköintikäytössä oleva hiekkakenttä sataman kärjessä suljetaan keskiviikkona.

Lutakossa ja satamassa ei ole rallien aikana muita pysäköintipaikkoja yleisölle kuin Lutakonaukion alla oleva Paviljongin pysäköintihalli.

Sepänkadun parkkipaikka on suljettu jo tänään perjantaina aamukahdeksasta lähtien. Vain grillin asiakkaille on vielä muutama pysäköintipaikka, mutta nekin suljetaan keskiviikkoiltana.

Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla on aluepysäköintikielto, jolloin alueella voi pysäköidä ainoastaan merkityillä paikoilla. Myös puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa muistaa.

Liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois.

Juttua korjattu: Osa muutoksista tulee voimaan jo perjantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .