Rallin järjestäjä tyytyväinen tapahtumaan: Virolaiset rallituristit aktivoituivat liikkeelle

Jyväskylän MM-rallin järjestäjä AKK Sports on tyytyväinen suurtapahtuman kulkuun helteisessä Jyväskylässä.

– Täytyy olla todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Ei tässä oikein voi kuin todeta, että hyvin meni, sanoo rallin promoottori Jani Backman.

Lopulliset tiedot rallitapahtuman kävijämääristä saadaan vasta syksyllä, mutta ainakin Harjun yleisöerikoiskokeilla riitti väkeä. Torstaina rallin avanneelle Harjulle kiipesi noin 16 000 henkilöä, perjantaina rallikansaa saapui paikalla noin 15 000. Luvut ovat käytännössä samat kuin viime vuoden rallissa.

– Silmämääräisesti väkeä oli tosi hyvin liikenteessä, Backman arvioi koko rallitapahtuman väkimäärää.

Virolaisia rallituristeja jopa 15 000

Edes ralliviikonlopun läpi paahtanut helle ei vaikuttanut karkottavan katsojia. Esimerkiksi hotelleissa on huomattu hellekesän verottavan vieraiden määrää.

– Olemme sen tyyppinen tapahtuma, että päätökset lähteä tai olla lähtemättä tehdään hyvissä ajoin. Katsojat ja toimitsijat olivat varmasti paikkapaikoin kovilla kuumuuden kanssa, Backman arvelee.

Suurempia ongelmia kisajärjestäjän tietoon ei vielä sunnuntai-iltana ollut kantautunut. Paikkapaikoin havaittavissa oli pientä ruuhkautumista, mutta Backmanin mukaan yleisö pysyi erikoiskokeilla heille varatuilla paikoilla ja käyttäytyi teillä asiallisesti.

– Kiitokset siitä rallikansalle.

Erityisesti virolaiset katsojat nousivat ralliväen joukosta esiin silmiinpistävällä tavalla. Ralliorganisaation mukaan virolaisvieraita oli Jyväskylässä noin 15 000.

– Se oli tietysti odotettavissakin. Heidät palkittiin nyt myös kilpailullisesti, Backman toteaa.

Väärennöksiä jäi kiinni muutama

Rallipassien väärennökset nousivat erityisellä tavalla esiin viime vuoden rallien aikaan. Tämän vuoden tapahtumaa varten passien valvontaa tehostettiin lisäämällä resursseja ja käyttämällä passien tarkastuksessa skannereita. Väärennettyjä passeja jäi kiinni lopulta muutamia.

– Ne lähtevät nyt tutkintaan. Vielä emme osaa sanoa, miten laajasta ja järjestelmällisestä toiminnasta on ollut kyse, Backman toteaa.

Ensi vuoden MM-ralli tuskin poikkeaa merkittävästi tämän kesäisestä tapahtumasta. Backmanin mukaan tarvetta on lähinnä kulmien hiomiselle rallin eri osa-alueilla.

– Nyt vedetään vähän happea ja summataan tilannetta. Sitten lähdetään suunnittelemaan ensi vuotta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .