Rankkasateet saivat Jyväskylän kadut tulvimaan maanantaina – katso kuvat

Voimakkaat sateet ovat saaneet Jyväskylässä katuja tulvimaan maanantaiaamun ja -päivän aikana. Keskisuomalaisen toimitukseen yhteyttä ottaneet lukijat ovat kertoneet vesikeräymistä muun muassa Puistokadulla, Hannikaisenkadulla sekä Tellervonkadun ja Puutarhakadun kulmauksessa.

Vesi tulvi myös Vasarakadulla kauppakeskus Sepän lähellä heti aamusta ja uudelleen iltapäivällä. Paikalla tarvittiin myös pelastuslaitosta, joka sai hälytyksen paikalle kello 13:n aikaan.

Päivystävä palomestari Tomi Jousmäki kertoo, että vettä satoi niin paljon, etteivät sadevesikaivot saaneet sitä vedettyä.

– Vesilaitoksen edustaja tilasi paikalle imuauton, Jousmäki sanoi iltapäivällä puoli kahden aikaan.

– Tuolla paikalla on aina vähän samaa ongelmaa, kun tulee enemmän vettä.

Myös Mäkelänmäen koululla Muuramessa oli ongelmia sadeveden kanssa, sillä vesi tulvi ruokalan lattialle. Asiasta ilmoitettiin koulun oppilaiden vanhemmille Wilma-viestillä.

– Tänään maanantaina valtava sadekuuro yllätti kiinteistön siten, että MMK:n ruokalassa pääsi hulevesiviemäri tulvimaan lattialle. Asia myöhästytti ruokailua osalla oppilaista 15–20 min ja n. klo 11.45 alkaen oppilaat joutuivat käyttämään ulkokenkiä ruokalassa, viestissä kerrottiin.

Voimakkaimmat sateet saatiin jo aamuyöllä

Päivystävä meteorologi Pyry Poutanen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että Jyväskylän sateet ovat todella olleet tavanomaista rankempia.

Kuluneen vuorokauden aikana Jyväskylän lentoaseman mittausasemalla mitattu sademäärä on ollut 25,1 millimetriä, Poutanen kertoi maanantaina iltapäivällä.

– Se tietysti kertoo vain sen alueen sademäärän, mutta kyllä se yleensä aika kuvaava on. Keskustassa on voinut sataa vieläkin enemmän, Poutanen kertoo.

Suurin osa sateesta on tullut jo yön aikana. Viimeisimpien kuuden tunnin aikana on mittausasemalla satanut enää 3,2 millimetriä, Poutanen sanoi iltapäivällä puoli kahden aikaan.

Rankimmat sateet ajoittuivat aamuyöhön.

– Aamuyöllä neljän–viiden aikaan satoi 9 millimetriä tunnin aikana. Se on jo kohtalaisen voimakasta sadetta, Poutanen sanoo.

– Se vaikuttaa, että jos vettä tulee nopeasti paljon, sadevesijärjestelmät eivät pysty vetämään sitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .