Ranskalainen Rafale-hävittäjä lentää ilmavoimien 100-vuotisjuhlilla kesällä – yksi vaihtoehto Hornetin korvaajaksi

Ranskan Ilmavoimat on vahvistanut osallistuvansa kahdella Rafale-monitoimihävittäjällä Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytökseen. Se pidetään Jyväskylän Tikkakoskella 16.–17. kesäkuuta.

Rafale on yksi kandidaateista Hornet-hävittäjän korvaajaksi Suomen ilmavoimissa.

– Näemme ilmassa Rafale-parin esityksen, jonka sisällöstä meillä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Saapuvaksi odotetaan kaikkiaan kolmea Rafalea, joista yksi on varakoneena, kertoo tapahtumajohtaja Jarmo Majapuro.

Tapahtumassa ovat esillä muutkin Hornetin korvaajaehdokkaat, eli ruotsalainen Saab Gripen E, F-35, amerikkalainen F/A-18 Super Hornet sekä eurooppalainen Eurofighter Typhoon. Näistä Rafalella on tarkoitus lentää, muut ovat esillä ainakin maassa.

– Olemme talven aikana saaneet paljon kysymyksiä lentonäytöksessä esiintyvistä koneista. Hienoa, että pääsemme nyt aloittamaan osallistujatietojen julkistamisen. Jatkoa seuraa lähiaikoina, Majapuro kertoo.

Päätös uudesta hävittäjästä tehdään 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hornet-hävittäjän seuraajaehdokkaat nähdään Tikkakosken kesäisessä lentonäytöksessä

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.