Raportti: Yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa on enemmän ylipainoisia kuin koskaan aikaisemmin, selviää tuoreesta maailmanlaajuisesta tutkimuksesta, johon osallistui myös suomalainen UKK-instituutti. Tutkimusraportti julkaistiin Lancet-tiedelehdessä.

Yhdysvaltalaisen Washingtonin yliopiston johdolla tehtyyn tutkimukseen kerättiin tietoja 188 maasta. Tulosten mukaan erityisesti lasten ylipaino on maailmanlaajuisesti yleistynyt. Kaikista maailman ihmisistä joka kolmas aikuinen ja joka neljäs lapsi on ylipainoisia.

Jo yli 60 prosenttia ylipainoisista asuu kehittyvissä maissa. Ylipainoisuusluvut ovat hälyttäviä esimerkiksi Afrikan Tongassa ja Lähi-idän Kuwaitissa, Libyassa ja Qatarissa.

Yhdysvalloissa kaksi kolmesta miehestä ja selvästi yli puolet naisista on ylipainoisia.

Suomalaisista aikuista on ylipainoisia tutkimuksen mukaan 56 prosenttia, kun vuonna 1980 tehdyssä tutkimuksessa luku oli 49 prosenttia. Suomalaisista miehistä ylipainoisia on 62 prosenttia ja naisista 50 prosenttia. Lasten ylipainoisuus on Suomessa yleisempää kuin muissa pohjoismaissa. Ylipainoa suomalaispojista on 26 prosentilla ja tytöistä 21 prosentilla, kun esimerkiksi Norjassa vastaavat luvut ovat pojilla 20 prosenttia ja tytöillä 16 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syrjittiinkö Aamulehden päätoimittajaksi hakenutta naista perhesyiden perusteella? – Alma Median toimitusjohtajan ja henkilöstöjohtajan syytteiden käsittely alkaa käräjillä

Poliisin petossyytteistä tulossa oikeuden ratkaisu – vedättikö karhuryhmän entinen varajohtaja omaa laitostaan?

Jalankulkijoilla tänään liukas keli osassa maata – päivälämpötilat yli keskimääräisen

Petäjävesi valmistautuu ensi vuoteen miljoonan euron takamatkalta

Anniskeluravintolan vuoropäällikkö kavalsi työnantajaltaan useita tuhansia euroja Jyväskylässä

Tanssisali Lutakon kohtalon vuosia käsittelevä Taistelu Lutakosta -dokumentti löytyy nyt Youtubesta – "Palautteen perusteella elokuva antaa voimaa ja tarmoa kansalaisvaikuttamiseen"

Keskisuomalaisen toimittaja Jonna Arola valittiin Jyväskylän seurakunnan viestintäpäälliköksi

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Sairaanhoitopiirin kriisikokous puhdisti ilmaa – "Kukaan ei vaatinut kenenkään lähtöä"

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.