Raskaan liikenteen ratsioista varoittavan Facebook-ryhmän perustaja: Turha seisominen voi pilata aikataulut

Liikenneviraston mittaustulosten mukaan yli neljännes rekoista ja kuorma-autoista rikkoi nopeusrajoituksia Nelostiellä.

Raskaan liikenteen ratsiaseuranta -Facebook-ryhmän perustaja ja ylläpitäjä, ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja Juha Kuusisto ottaa kantaa keskusteluun raskaan liikenteen nopeuksista Keskisuomalaisen mielipidesivulla.

Keskisuomalainen kertoi lauantaina Liikenneviraston mittaustuloksista, joiden mukaan yli neljännes rekoista ja kuorma-autoista rikkoi nopeusrajoituksia Nelostiellä Toivakan kohdalla. Jutussa kerrottiin myös Facebook-ryhmästä, jossa kuljettajat varoittavat toisiaan nopeusratsioista ja punnituksista. Nykyään nimellä "Liikenneinfo (ent. ratsiaseuranta)" toimivassa ryhmässä on yli 23 000 jäsentä.

Kuusiston mukaan ryhmän nimi muutettiin, koska uusi nimi kuvaa tarkemmin sen tarkoitusta.

– Julkaisemme kaikkea liikennettä haittaavaa tietoa: onnettomuudet, erikoiskuljetukset, epänormaalit keliolot, Kuusisto kirjoittaa.

Kuusisto myöntää, että osa ammattiliikenteen kuljettajista haluaa välttää ratsioita.

– Mutta ei siksi, että rikottaisiin tietoisesti lakia. Suurin osa kuljettajista noudattaa tiukkoja lakeja kunniallisesti, mutta vielä tiukempien aikataulujen takia ”turha” ratsiassa seisominen voi pilata koko työviikon aikataulut. Laki on niin tiukka, että jo parin minuutin ylitys ajo- ja lepoaikalain määräämiin aikoihin voi tuoda kuljettajalle sakon, Kuusisto kirjoittaa.

– Liikenneinfo ei ole koskaan kehottanut rikkomuksiin eikä hyväksy tieliikennelakien rikkomista. Esimerkiksi puhallusratsioista ilmoittaminen on ehdottomasti kielletty.

Kuusisto pyytää myös henkilöautoilijoita ottamaan raskaan liikenteen huomioon käyttämällä vilkkua, antamalla tilaa ja pitämällä riittävän turvavälin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .