Raskaan liikenteen tehovalvonta tavoitti kolme etsintäkuulutettua

Poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä osana Euroopan liikennepoliisiverkoston Truck & Bus -valvontaa. Sisä-Suomen poliisi tarkasti yhteensä 376 kotimaista ajoneuvoa ja 28 ulkomaista ajoneuvoa.

Yleisimpiä rikkeitä tavoitetuilla kuskeilla olivat ajo- ja lepoaikarikkomukset sekä ajopiirturirikkomukset, joita huomattiin yhteensä 56. Ylikomisario Veikko Stoltin mukaan nämä kaksi rikettä kulkevat käsi kädessä.

– Raskaissa ajoneuvoissa on ajopiirturit, jotka mittaavat sitä kuinka pitkään kuljettaja on ajanut ja pitänyt taukoja. Rajoitukset perustuvat kuljettajan vireystilaan, Stolt kertoo.

Lisäksi poliisi puuttui viiteen ylikuormaan sekä 20 puutteelliseen kuormansidontaan, yhteen ylinopeuteen ja yhteen epäiltyyn rattijuopumukseen. Tehovalvonnan yhteydessä löydettiin myös kolme etsintäkuulutettua henkilöä.

Erityisteemana raskaan liikenteen valvonnassa tänä vuonna kiinnitettiin huomiota ammattikuljettajien tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin, kuten puhelimiin ja tabletteihin tai näkökentän esteisiin. Niihin poliisi puuttui valvonnassa 12 kertaa.

Veikko Stoltin mukaan kännykän käyttö on jopa vähentynyt kuulokkeiden myötä, mutta poliisille uusi huomauttamisen aihe on ammattikuljettajien näkökenttää häiritsevät sisustuselementit ajoneuvoissaan.

– Jotkut kuljettajat tykkävät tehdä ohjaamosta kauniin. Mutta saattaa olla, että sen konelaudalla istuvan paviaanin taakse jääkin henkilöauto. Liikenneturvallisuudestahan tässä on kyse, Stolt muistuttaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .