Rattijuopon takaa-ajo päättyi onnettomuuteen viime yönä Jyväskylässä – Neljä ihmistä sairaalaan

Laukaantiellä tapahtui yöllä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto suistui tieltä poliisin takaa-ajon päätteeksi. Keski-Suomen keskussairaalaan kuljetettiin neljä henkilöautossa ollutta ihmistä, kolme miestä ja yksi nainen. Vammojen laadusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta pelastuslaitoksen mukaan paikalla ei ollut vakavasti loukkaantuneita.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisipartio huomasi Laukaantiellä auton, joka ajo oli epävarmaa. Partio yritti pysäyttää auton tarkastusta varten, mutta se jatkoi pysäytysvalosta matkaa kohti Laukaata. Ankeriasjärven kiertoliittymän jälkeen poliisi kävi auton rinnalla, mutta tuolloin auto lähti kiihdyttämään nopeuttaa voimakkaasti niin, että se ajoi jopa 190 kilometriä tunnissa 60 kilometrin rajoitusalueella.

Suistumispaikalla auto eteni pientareella ja ojassa 200 metrin matkan. Ennen pysähtymistään se kaatoi liikennemerkin ja katkaisi yhden valopylvään langan.

Autossa olleet henkilöt olivat syntyneet vuosina 1994, 1997 ja 1967. Kuljettaja oli vuonna 1996 syntynyt mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,05 mg litrassa, mikä vastaa lähes 2,4 promillen humalaa. Seulonta-alkometrissa lukemaa ei näytetä promilleina, vaan milligrammoina litrassa. Törkeän rattijuopumuksen raja eli 1,2 promillea on 0,53 milligrammaa litrassa.

Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .