Tätä näkyä ihmeteltiin seurakunnassa – miten rattijuoppo onnistui aiheuttamaan näin suuren vahingon?

Jyväskylässä Taulumäen kirkon edessä olevan tiiliaidan korjauksesta aiheutuu mittava lasku. Jyväskylän seurakunnan kiinteistöpäällikkö Veikko Toivakka kertoo, että tiiliaidan korjaus tulee maksamaan arviolta 10 000 euroa.

Vuonna 1992 rakennettu matala tiiliaita rikkoutui viime viikon lopulla, kun rattijuoppo törmäsi siihen autollaan kovalla vauhdilla. Samassa rytäkässä kaatui myös aidan lähellä oleva katupylväs. Vuonna 1993 syntynyt kuljettaja puhalsi törmäyksen jälkeen 1,40 promillen lukemat.

– Aita näyttää kärsineen paljon pahemmin kuin auto. Ajattelimme suntion kanssa aidan nähtyämme, että tuollaista jälkeä ei saa Fiat Unolla, vaan uskoimme kyseessä olleen ison maastoauton. Jälkikäteen selvisi, että aitaan oli törmätty Fiat Bravolla eli kyseessä oli kuitenkin henkilöauto ja vieläpä Fiat-merkkinen. Sen verran isot vauriot törmäyksestä aiheutui, että ihmetellä täytyy, Toivakka totesi.

Veikko Toivakan mukaan tiiliaidan korjauksesta on tehty hinta-arvio ja korjaustyön tekijät on päätetty.

– Korjaustyöt aloitetaan heti, kun saamme vakuutusyhtiöltä siihen luvan, hän sanoo.

Toivakka arvelee, että korjauslupa saadaan todennäköisesti ensi viikolla, jolloin myös työtkin aloitettaisiin. Aita aiotaan korjata tismalleen samannäköiseksi kuin ennenkin ja se saataneen kuntoon noin viikossa.

– Aita rakennettiin samaan aikaan, kun kirkkoon tehtiin julkisivuremontti 20 vuotta sitten. Siihen tehtiin massiivinen teräsbetoniperustus,  joka ulottuu kahteen metriin. Eli betonirakenteen ei pitäisi vaurioitua, vaikka siihen vähän isommallakin autolla törmäisi, hän sanoo.

Katso kuvat tiiliaidasta ja siihen törmänneestä autosta alla olevasta linkistä.

Humalaisen matka katkesi Taulumäen kirkon pihaan

Rattijuoppo törmäsi Taulumäen kirkon tiiliaitaan