Rattijuoppo ohitti 180 km/t:n vauhdilla – ulosajosta vankeutta

Kahden matkustajan loukkaantumiseen johtanut ulosajo toi ehdottoman vankeustuomion henkilöautoa kuljettaneelle naiselle. Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi 27-vuotiaan naisen syyllistyneen rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen. Tuomioksi tuli viisi kuukautta ja 15 päivää ehdotonta vankeutta, joka muunnettiin 165 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Liikennevakuutuskeskukselle tuomittu velvoitettiin maksamaan yli 23 000 euron korvaukset.

Naisen kuljettama henkilöauto suistui tieltä viime heinäkuun lopussa Nelostiellä Vehniällä Jokihaaran risteyksen kohdalla. Tieltä suistuminen tapahtui sen jälkeen, kun nainen oli ohittanut edessään ajaneen auton käyttäen jopa 180 kilometrin tuntivauhtia. Ohitus tapahtui lentokentän risteyksen kohdalla, jossa on 80 kilometrin nopeusrajoitus ja ohituskielto. Pohjoisen suuntaan matkannut auto suistui vastaantulevien kaistan yli pientareelle, katkaisi valainpylvään ja pyörähti katon kautta ympäri.

Kyydissä oli kolme matkustajaa, joista kahdelle aiheutui vammoja. Naisella oli ajon aikana alkoholia veressään 0,6 promillea.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .