Voimalaitoksella Jyväskylässä syttyi uhkaava tulipalo

Rauhalahden voimalaitoksella Jyväskylässä syttyi eilisiltana uhkaava tulipalo. Palo sai alkunsa kuljettimesta ja levisi siitä turvesiiloon.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, mutta kyseessä oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Kalle Hakamäen mukaan vaativa tilanne.

– Kuljetin on 10–15 metrin korkeudessa, joten sekä pelastuslaitokselle että voimalaitoksen henkilökunnalle siinä on omat riskinsä.

Hälytys palosta tuli pelastuslaitokselle tiistaina kello 21.52. Kaikkiaan pelastustyöt kestivät viisi tuntia. Tilanne oli ohi noin kello 2.50.

Palo ehti levitä kuljettimesta siilosäiliöön, jossa ollut turve syttyi myös palamaan. Kun palo saatiin sammutettua, siirrettiin säiliön turve, kaikkiaan 7,6 metriä korkea kasa, laitoksen pihamaalle.

Paikalla oli kaikkiaan yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä sekä ensihoidon yksikkö varmistamassa pelastajien turvallisuuden.

Pelastuslaitos ei osannut arvioida palon syttymissyytä.

– Turve palaa kytöpalona, ja voi joskus syttyä itsestäänkin, Hakamäki selventää.

Turpeen poltto Rauhalahden voimalaitoksella on nyt palon takia toistaiseksi katkaistu.

Rauhalahden voimalaitos tuottaa kaukolämpöä, sähköä ja teollisuushöyryä. Laitos on valmistunut vuonna 1986, ja siellä työskentelee noin 50 työntekijää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .