Rautatieasemien näyttötauluihin saattaa pian ilmestyä kysymysmerkki – ominaisuus kertoo junien myöhästymisista uudella tavalla

Rautatieasemien näyttötaulut rupeavat juhannusviikolla ilmoittamaan junien myöhästymisistä uudella tavalla.

Aiemmin näyttötaulut ovat ilmoittaneet myöhästymisista siirtämällä junan arvioitua lähtöaikaa muutaman minuutin välein.

Tämä on kuitenkin aiheuttanut harmaita hiuksia monissa junamatkustajissa, sillä usein uusi aika ei ole pitänyt paikkaansa ja junan tuloa on saanut odotella ilman varmuutta uudesta lähtöajasta.

Tällaisia tilanteita varten rautatieasemien näyttötauluille ilmestyykin jatkossa kysymysmerkki, mikäli myöhästyneen junan lähtöaikaa ei pystytä arvioimaan.

Liikenneviraston mukaan yleensä junan lähtöaika pystytään kuitenkin arvioimaan. Tällaisissa tilanteissa, uusi arvioitu aika ilmestyy aiemmin ilmotetun, aikataulun mukaisen lähtöajan viereen. Jos juna taas on aikataulussaan, näkyy näytöllä vain yksi kellonaika.

Mikäli juna on myöhässä ja lähtöajasta on arvio, uusi aika näkyy aikataulun mukaisen lähtöajan vieressä. Kuva: Liikennevirasto
 

Liikenneviraston mukaan näyttötaulujen uudistamisessa on kyse vasta kokeilusta. Virasto kuitenkin toivoo, että kyseessä on toimiva muutos, joka helpottaa junamatkustajien matkustamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.