Rautpohjan Tykkikerho jysäytti niin, että Jyväskylä raikui – katso video, mutta varo kuuloasi!

Kuulitko kaksi kovaa pamausta keskiviikkona hieman ennen kello kolmea Jyväskylässä?

Kyse oli Rautpohjan Tykkikerhon kunnialaukauksista, joilla juhlistettiin Valmetin Eläkeläiset ry:n 50-vuotista taivalta. Yli satapäinen joukko eläkeläisiä oi kokoontunut Taulumäelle Priimus-kampukselle. Laukausten ajaksi rannassa kulkeva Martti Korpilahden polku suljettiin.

Kunnialaukaukset sujuivat rutiinilla, sillä Tykkikerhon jäsenillä on kokemusta paljon vaativammistakin ampumatehtävistä. Ruotsin armeijan karoolinasuihin pukeutuneet Markku Arvonen ja Esa Heikkinen kertoivat olleensa muun muassa Waterloon taistelutapahtumia toistavassa näytöksessä, johon osallistui tuhansia sota- ja asehistorian harrastajia.

– Keski-Suomen suhteen olemme vähän uutispimennossa, koska Keski-Suomessa ei ole ollut muita taisteluita toisinnettavaksi kuin Kartsulan taistelu, Arvonen kertoi.

Kunnialaukauksissa tykeissä ei ole kuulaa, vaan ainoastaan ruutia. Keskiviikkona käytetyt tykit ovat vuodelta 1789.

Tykkikerhon jäsenistä eläkeläisten kunnialaukauksiin osallistuivat myös Markus Ojanperä, Jani Kantola, Juho Muhonen, Pekka Luukkanen ja tykkimiesten komentajana toiminut Usko Laitinen.

Rautpohjan tykkikerho on Jyväskylässä Rautpohjan tehtailla vuonna 1998 perustettu sotahistoriaa harrastava kerho. Sen toimintaan kuuluu omavalmisteisten mustaruutiaseiden valmistus ja historian elävöittäminen yleisötapahtumissa esiintyen ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .