Raviradan hallituksen jäsen: Karannut ravuri sai naarmuja, mutta ei loukkaantunut pahemmin

Hevonen kärsi vain pieniä naarmuja, mutta ei loukkaantunut sen pahemmin.

Maanantaina Killerin raviradalta karannut suomenhevostamma Lintikka sai karkumatkallaan naarmuja, mutta ei loukkaantunut sen pahemmin, kertoo raviradan hallituksen jäsen Pekka Hämäläinen.

Hevonen oli valmistautumassa kahdeksanteen lähtöön, kun se jostain syystä pääsi irti ja karkasi. Hämäläisen mukaan tallialue oli suljettu portein asianmukaisesti, mutta hevonen oli kiertänyt portin ja juossut aidasta läpi. Se juoksi katsomon edestä ja naarmutti kärryillä yhtä läheistä autoa.

Sen jälkeen hevonen juoksi niin kovalla vauhdilla päin suljettua pääporttia, että se antoi periksi ja hevonen pääsi ulos kaupungille.

Suomenhevonen ehti karauttaa koko kaupungin halki, ennen kuin se saatiin kiinni. Hevonen ja kärryt löytyivät lopulta Ailakinkadulta, joka on raviradalta melkein viiden kilometrin päässä.

Lintikka-tamman ohjastaja ja valmentaja ihmetteli jälkeen päin, että hevonen selvisi niin vähin vammoin.

– Ihme paikka, ettei mitään vaurioita näyttäisi olevan. Kärryt ovat pieni murhe, Harri Kotilainen huokasi tilanteen päätyttyä Ravinetti.fi-sivustolle.

– Hevonen lähti vain ryntäämään katokselta, kävi vahinko. Ikinä ei olekaan karannut hevosta. Sitten kun se pääsi portista läpi ja oli liikenteen ja valojen seassa, se tietysti vauhkoontui eikä meinannut pysähtyä millään. Harmi homma, mutta nähtävästi selvittiin säikähdyksellä, Kotilainen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.