Rehn ja Lindström: Työelämäpalvelut maakuntien vastuulle

Ministereiden mukaan nykyisten ely-keskusten, TE-toimistojen ja maakuntien liittojen tehtävät siirtyvät lähes kokonaan tuleville itsehallintoalueille.

Työelämäpalveluihin liittyvät tehtävät tulee siirtää maakuntien harteille, sanovat elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) blogissaan työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla.

Ministereiden mukaan nykyisten ely-keskusten, TE-toimistojen ja maakuntien liittojen tehtävät siirtyvät lähes kokonaan tuleville itsehallintoalueille.

– Yritys- ja työllisyyspalvelut yhdistetään uudeksi kasvupalveluksi, joka toteutetaan sotesta tutulla tilaaja-tuottajamallilla, Rehn ja Lindström sanovat.

Keskustan ja perussuomalaisten hallituskumppanista kokoomuksesta on esitetty, että vastuu työllisyyden hoitamisesta annettaisiin kunnille.

– Kunnilla on käytännössä parhaat keinot työllisyyspolitiikan hoitamiseksi aina koulutuksesta yritysten elinvoimaan. Siksi olisi luontevaa, että myös vastuu työllisyyden hoitamisesta annettaisiin kunnille, sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen Turussa viime viikolla.

Maakuntauudistuksessa Suomeen perustettaisiin 18 maakuntaa, ja uudistusta ohjaavien lakien on määrä tulla voimaan ensi heinäkuussa. Ensimmäiset maakuntavaalit pidettäisiin vuonna 2018.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.