Rehn valittiin EU-parlamentin varapuhemieheksi

Komissaarin tehtävät jättänyt Olli Rehn on valittu EU-parlamentin varapuhemieheksi.

Rehn valittiin tehtävään varapuheenjohtajaäänestyksen kolmannella kierroksella. Parlamentin puhemies Martin Schulz tosin ehätti virheellisesti kertoa, että Rehn olisi tullut valituksi jo toisella kierroksella.

Mepit valitsivat 14 varapuhemiestä. Ehdokkaita oli 15. Rehn on tehtävässä ensimmäinen suomalainen.

Varapuhemiehet tuuraavat varsinaista puhemiestä esimerkiksi johtaen puhetta parlamentin täysistunnoissa. He vastaavat myös parlamentin hallinto- ja henkilöstöasioista. Varapuhemiesten arvojärjestys määräytyy sen mukaan, missä järjestyksessä heidät on valittu.

Rehn sanoo asettuneensa ehdolle, jotta voisi palvella täysillä eurooppalaista demokratiaa.

Parlamentin puhemieheksi valittiin aiemmin tänään sosialistien Martin Schulz. Mepit äänestivät hänet odotetusti jatkokaudelle 2,5 vuodeksi.

Rehnin ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Olli Rehnin (kesk.) jättämä talouskomissaarin salkku kulkee Jyrki Kataiselle (kok.) Viron komissaarin Siim Kallasin kautta.

Rehn aloitti tiistaina työt europarlamentaarikkona ja joutui luopumaan talouskomissaarin tehtävistä. Katainen ei voi ottaa komissaarin salkkua vastaan ennen kuin hän on käynyt EU-parlamentin kuultavana. Meppien on tarkoitus haastatella Kataista 14. heinäkuuta.

Liikennekomissaari Siim Kallas hoitaa salkkua tähän saakka. Hän on tuurannut Rehniä talouskomissaarina tämän vaalikampanjan ajan.

Katainen toimii talouskomissaarina marraskuuhun asti, jolloin uuden komission on tarkoitus aloittaa työnsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.