Rehtoria syytetään koulun stipendirahastojen varojen kavaltamisesta Oulussa

Kavalletuksi epäiltyjen varojen määrä on yhteensä noin 450 000 euroa.

Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion 53-vuotiasta rehtoria syytetään törkeästä kavalluksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, tiedottaa valtakunnansyyttäjänvirasto. Rehtorin epäillään kavaltaneen hallinnassaan olleita, koulun entisten ja nykyisten oppilaiden käyttöön tarkoitettujen stipendirahastojen varoja vuosina 2004–2014.

Kavalletuksi epäiltyjen varojen määrä on yhteensä noin 450 000 euroa. Stipendirahastojen rahavarat ovat olleet poikkeuksellisen suuret, koska niiden alkupääoma on muodostunut huomattavista testamenttilahjoituksista.

Rehtori Juha Valtakorven virkavelvollisuuksiin on kuulunut hoitaa ja hallinnoida rahastoja. Hänellä on myös ollut rahastojen pankkitilien käyttöoikeus.

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtasen kanta on, että rehtori olisi siirtänyt varoja koulusta sekä omalle että muiden tileille.

– Osassa siirroista on minun mukaani pyritty naamioimaan maksut stipendeiksi, ja osassa on ollut kyse ihan vain tilisiirroista, Virtanen kertoo.

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta on keväällä 2014 pidättänyt rehtorin virantoimituksesta jutun tutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Rehtori on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kukaan ei valvonut oululaislukion rahastoa