Rehula kommentoi sote-lakien viivästymistä vain hyvin lyhyesti

"Se on eduskunnan käsissä oleva asia ja eduskunta työskentelee omien aikataulujensa mukaan."

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola sanoi keskiviikkona Uutissuomalaiselle, että sote- ja maakuntalakien hyväksyminen siirtyy syksyyn, koska valiokunnat eivät ehdi saada työtään valmiiksi ennen eduskunnan istuntotauolle lähtemistä. Sote-uudistuksesta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) kommentoi asiaa lyhyesti torstaina.

– Se on eduskunnan käsissä oleva asia ja eduskunta työskentelee omien aikataulujensa mukaan, Rehula sanoo.

Rehula kertoo, että hänen tehtävänään on ollut huolehtia siitä, että lait tulevat eduskuntaan. Rehula ei lähde spekuloimaan sillä, mitä mahdollisia seurauksia viivästymisellä olisi.

– Siitä minulla on tieto, että valiokunnat tekevät omaa työtään enkä lähde millään tavalla jossittelemaan tulevaisuudella. Se ei tässä tilanteessa hyödytä ketään.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi keskiviikkona, että hänestä on vaikea ajatella, että eduskunta lähtisi kesälomalle ennen kuin sote-lait on hyväksytty. Olisiko se hallitukselle henkinen arvovaltatappio, jos lakien hyväksyminen siirtyy syksyyn?

– No ei. Miten niin ja miksi se olisi arvovaltatappio? Eduskunta työskentelee omien aikataulujensa puitteissa, Rehula sanoo.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen (sd.) hämmästelee pääministerin puheita Demokraatissa. Hän ihmettelee, miten pääministeri on vierittämässä syytä soten myöhästymisestä eduskunnan niskoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.