Rehulan erityisavustaja siirtyy johtajaksi Keskoon

Erityisavustaja Eeva Salmenpohja aloittaa Keskossa helmikuun alussa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) erityisavustaja Eeva Salmenpohja siirtyy päivittäistavarakauppajätti Keskon yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.

Salmenpohja aloittaa Keskossa helmikuun alussa. Salmenpohjan korvaa Rehulan erityisavustajana Riikka Pirkkalainen.

Rehula on vastannut hallituksessa muun muassa alkoholilain uudistamisesta. Kesko puolestaan on ajanut alkoholin myynnin vapauttamista.

Erityisavustajien siirtyminen yritysmaailmaan on herättänyt kysymyksiä, sillä heillä voi olla hallussaan yritysten liiketoiminnan kannalta merkittävää luottamuksellista tietoa. Asiasta keskusteltiin vilkkaasti viime syksynä, kun kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Joonas Turunen siirtyi lääkärikeskusyritys Mehiläiseen.

Vuodenvaihteessa voimaan tulleessa uudessa virkamieslaissa säädetään karenssisopimuksesta, jolla voidaan sopia määräaikaisesta rajoitusajasta, kun virkamies siirtyy toisen työnantajan palvelukseen tai aloittaa oman yritystoiminnan.

Karenssisopimuksen tekeminen edellyttää, että virkamiehellä on tehtävässään ollut pääsy salassa pidettävään tietoon, jota hän voisi käyttää hyväksi uudessa tehtävässään.

Salmenpohjan mukaan hänen kanssaan ei tehty karenssisopimusta.

– Työtehtävissäni en ole osallistunut mihinkään salassa pidettävään lainvalmisteluun. Vastuualueeni perhe- ja peruspalveluministerin kabinetissa ovat olleet sosiaalipolitiikka ja hallituksen kärkihankkeet, Salmenpohja kertoi STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.