Rehulan erityisavustaja siirtyy johtajaksi Keskoon

Erityisavustaja Eeva Salmenpohja aloittaa Keskossa helmikuun alussa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) erityisavustaja Eeva Salmenpohja siirtyy päivittäistavarakauppajätti Keskon yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.

Salmenpohja aloittaa Keskossa helmikuun alussa. Salmenpohjan korvaa Rehulan erityisavustajana Riikka Pirkkalainen.

Rehula on vastannut hallituksessa muun muassa alkoholilain uudistamisesta. Kesko puolestaan on ajanut alkoholin myynnin vapauttamista.

Erityisavustajien siirtyminen yritysmaailmaan on herättänyt kysymyksiä, sillä heillä voi olla hallussaan yritysten liiketoiminnan kannalta merkittävää luottamuksellista tietoa. Asiasta keskusteltiin vilkkaasti viime syksynä, kun kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Joonas Turunen siirtyi lääkärikeskusyritys Mehiläiseen.

Vuodenvaihteessa voimaan tulleessa uudessa virkamieslaissa säädetään karenssisopimuksesta, jolla voidaan sopia määräaikaisesta rajoitusajasta, kun virkamies siirtyy toisen työnantajan palvelukseen tai aloittaa oman yritystoiminnan.

Karenssisopimuksen tekeminen edellyttää, että virkamiehellä on tehtävässään ollut pääsy salassa pidettävään tietoon, jota hän voisi käyttää hyväksi uudessa tehtävässään.

Salmenpohjan mukaan hänen kanssaan ei tehty karenssisopimusta.

– Työtehtävissäni en ole osallistunut mihinkään salassa pidettävään lainvalmisteluun. Vastuualueeni perhe- ja peruspalveluministerin kabinetissa ovat olleet sosiaalipolitiikka ja hallituksen kärkihankkeet, Salmenpohja kertoi STT:lle.

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.