Rekka paloi Saarijärven ja Äänekosken välillä – Valtatie 13 oli poikki tunteja

Täysperävaunuyhdistelmä syttyi palamaan torstaiaamuna Saarijärven ja Äänekosken välillä Jyväskyläntiellä (Valtatie 13). Onnettomuuspaikka sijaitsee Parantalan kohdalla hieman Saarijärveltä Äänekoskelle päin.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Palava rekka jäi osittain tielle ja esti liikenteen kulkemisen onnettomuuspaikan ohi. Liikenne oli Jyväskyläntiellä kokonaan poikki parin tunnin ajan.

Palomestari Mauri Salon mukaan tiellä oli pitkät jonot, kunnes henkilöautot ohjattiin kiertämään onnettomuuspaikka kevyen liikenteen väylän kautta. Raskas liikenne joutui odottamaan lähes kello kahteen saakka iltapäivällä.

Sammutustöiden jälkeen paikalla riitti raivattavaa.

– Rekka kuljetti eristevillaa, joka paloi kytien. Tyhjensimme rekan kuorman kokonaan, Salo kertoi. Tyhjennuksen jälkeen täysperävaunuyhdistelmä hinattiin pois paikalta ja onnettomuuspaikka siivottiin harjakoneella.

Kuorma syttyi tuleen kesken ajon

Kuljettaja huomasi kesken ajon, että rekan kuorma paloi.

– Hän pysäytti rekan ja yritti alkusammutusta, mutta palo oli jo yltynyt niin kovaksi, ettei kuski saanut sitä sammumaan, Salo avasi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palavasta rekasta aamulla kello kymmenen aikaan. Paikalle saapui useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat palon syttymissyytä.

Rekan nuppi näyttää säilyneen ehjänä palossa, Salo arvioi.

Korjattu: Onnettomuus sattui Parantalan kohdassa, ei Parantolan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .