Renkaanpuhkoja iski Ylistönmäellä, kohteena yhdeksän autoa ja 32 rengasta – poliisi kaipaa havaintoja

Yhteensä yhdeksän autoa oli vahingonteon kohteena Jyväskylän alueen viimeisimmässä rengasviiltelytapauksessa Ylistönmäellä viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Ohjelmakaaren pysäköintialueella tapahtuneessa vahingonteossa seitsemästä autosta oli puhkottu kaikki neljä rengasta ja kahdesta kaksi. Puhkomisen arvellaan tapahtuneen kello 22–06 välisenä aikana, tapauksesta käynnistyneen tutkinnan johtajana toimiva rikoskomisario Markku Latvala kertoo.

Latvalan mukaan kyseisellä pysäköintialueella ei ole lähimenneisyydestä vastaavanlaisia vahingontekotapauksia.

– Niitä on kyllä nyt todella paljon ollut pitkin poikin viimeisen vuoden tai kahden vuoden aikana. Pääsääntöisesti Köhniö–Kypärämäki-alueella, jonkun verran Kortemäessä, yksittäisiä Tikassa ja nyt tuli tämä, Latvala kertoo.

– Tietystihän näitä koitetaan tutkinnassa sarjoitella.

Renkaiden puhkomistapauksissa rikosnimike on vahingonteko, joka Latvalan mukaan tarkoittaa sitä, ettei virkavallan toimivalta kanna pitkälle. Todistajien puutteessa tutkinta päättyy usein umpikujaan.

– Todella hankaliahan ne ovat. Näillä paikoilla ei ole ollut valvontakameroita tai valvontalaitteita, eikä ole vielä silminnäkijöitäkään ilmaantunut.

Sisä-Suomen poliisilaitos pyytää tapauksesta havaintoja numeroon 0295 414 811 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .