Renkaiden vaihdolla ei vielä hätä – Tee ensin nämä asiat

Kesärenkaiden vaihtamisella ei ole vielä hätä. Sekä poliisin että Liikenneturvan näkemys on, että esimerkiksi Keski-Suomen teillä voi vielä ajella nastarenkailla, varsinkin jos on tiedossa yöajoa tai aikaisia aamulähtöjä. Yöllä kun saattaa pakastaa, ja räntäsateitakin on lähipäivinä luvassa.

Koulutusohjaaja Tomi Rossi Liikenneturvan Jyväskylän toimipisteestä muistuttaa, että autoilijan kannattaa nyt tehdä pari muuta huoltotoimenpidettä, jotka parantavat turvallisuutta ja kestävyyttä enemmän.

– Lasit kannattaa pestä sisäpuolelta. Pitkin talvea niitä on raavittu ulkopuolelta, mutta sisältä unohtuu usein pestä. Varsinkin etuikkunoiden sisäpintojen pesu parantaa oikeasti turvallisuutta, Rossi sanoo.

Molemmin puolin puhdas lasi vähentää heijastumia, joita kevätaurinko herkästi aiheuttaa.

– Toinen asia on rengaspaineiden tarkistus. Kun lämpötila nousee, renkaisiin kannattaa lisätä painetta. On mukavampi ajaa, ja näin vältetään renkaiden kulumista, Rossi kertoo.

Hän muistuttaa myös, että tienpinta saattaa olla jäinen vielä silloinkin, kun ilman lämpötila on jo muutaman asteen plussalla.

Poliisikin ajaa vielä nastoilla

Ylikonstaapeli Ilkka Pietiläinen Sisä-Suomen poliisin liikennesektorilta kertoo, että tien päällä saadun näppituntuman mukaan valtaosa autoilijoista on jo ehkä vaihtanut talvirenkaat kesäkumeihin. Nastarenkaat kannattaa vielä pitää alla, jos suuntaa esimerkiksi Pohjois-Suomeen, tietää ajavansa lumisilla pikkuteillä tai jäisellä tienpinnalla yöaikaan.

Sisä-Suomen poliisikin on vaihtanut kesärenkaat vasta osaan autoistaan.

– Meillä on autoja, joilla ajetaan yöaikaan ja joilla pitää päästä liikkumaan kaikilla teillä, Pietiläinen kertoo.

Poliisi luottaa yhä perinteisiin nastarenkaisiin, eikä poliisiautoissa näe kitkarenkaita.

– Nastoilla pärjää varmuudella kaikilla keleillä, jos joutuu menemään huonoihin paikkoihin, Pietiläinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .