Riihivuori aukeaa ensi kaudeksi – Muuramessa 17 vuotta laskettelubisnestä pyörittänyt yrittäjä palaa takaisin tyttärensä kanssa

Riihivuoren rinteitä pitkin viilettää jälleen laskettelijoita tulevana talvena. Muuramen kunta tekee sopimuksen laskettelukeskuksesta Tiina ja Kari Sirosen kanssa. He ryhtyvät järjestämään laskettelutoimintaa jo ensi kautena.

– Se on ihan realismia, koska Riihivuoren avaamiseen tarvittava kalusto on olemassa, vahvistaa yrittäjä Kari Sironen.

Yhtiö on vielä perustamatta, koska Siroset odottivat asian varmistumista. Uutta rinneyrittäjää etsittiin kilpailutuksella, johon saatiin kaksi tarjousta.

Kunnanhallitus teki päätöksen vuokraamisesta yksimielisesti maanantaisessa kokouksessaan.

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho kertoo, että lähtökohtana on pitkä, vähintään 20 vuoden vuokrasopimus. Lopullisen sopimuksen tarkat yksityiskohdat neuvotellaan nyt päätöksen jälkeen.

Rinnebisnes ja Riihivuori ovat tuttuja valituille, sillä Kari Sironen on toiminut lasketteluyrittäjänä Riihivuoressa vuosina 1993–2010. Tuolloin yrittäjän vuokrasopimus päättyi, kun Riihivuoren silloinen omistaja, Keski-Suomen Osuuspankki, myi laskettelukeskuksen.

Tytär Tiina Sironen on työskennellyt Riihivuoressa isänsä yritysaikana. Kahdeksan viime vuotta hän on toiminut Tampereen Rinteet Oy:n yrittäjänä.

Vuokraajat ottavat vastuulleen laskettelutoiminnan vaatimien laitteiden ja koneiden hankinnan ja ylläpidon, rinnealueiden ylläpidon ja mahdollisen muokkaamisen. He vastaavat myös toiminnan vaatimien lisärakennusten rakentamisesta ja ylläpidosta.

Vuokrattavaan alueeseen kuuluu itärinne, joka sijaitsee kokonaan kunnan omistamalla maa-alueella.

– Siihen kuuluu kolme rinnettä sekä lasten alue, jotka on tarkoitus avata, Kari Sironen sanoo.

Nyt kun rinneyrittäjä on valittu, jatkuu Riihivuori-kokonaisuuden paketoiminen. Vuoden 2018 lopulla hyväksyttiin strateginen suunnitelma Masterplan 2030, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelman mukaisesti aluetta kehitetään ympärivuotisena matkailualueena.

– Seuraavaksi vuorossa on ravintolayrittäjän etsiminen, sillä nykyisen toimijan kanssa vuokrasuhde päättyy syyskuun lopulla. Haluamme ravintolaan yhden yrittäjän, joka toimii yhteistyössä niin rinnepalvelujen kuin kesäteatterinkin kanssa, kunnanjohtaja Ari Ranta-aho sanoo.

UIT:n teatterikesä sujui Riihivuoressa mainiosti, katsojia oli yli 10 000, ja teatteri aikoo käyttää myös kahden seuraavan kesän optionsa.

Rinnepuolellakin riittää vielä töitä.

– Pohjoisrinne on osin yksityisessä omistuksessa, ja rinteen saamisesta laskettelukäyttöön käydään neuvotteluja, Ranta-aho kertoo.

Kaikessa on periaatteena, että kunta ei operoi mitään palveluja, vaan vuokraa tiloja yksityisille.

– Myös majoitustoiminta hoituu niin, että yksityinen toimija vastaa huoneistojen vuokraamisesta matkailijoille, Ranta-aho sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .