Riistanhoitoyhdistys laajentaa ampumarataa Konnevedellä

Konnevesi vuokraa noin 8,5 hehtaarin määräalan Kärkkäiskylästä Konneveden Riistanhoitoyhdistykselle kunnanhallituksen päätöksellä. Jouhtisvuoren ampumaradan itäpuolen määräalaa on havitellut myös Keski-Suomen haulikkoampujat ry.

– Havittelimme aluetta harjoitus-, kilpailu- ja kurssitoimintaa varten, eli olisimme järjestäneet siellä metsästyksellistä haulikkoammuntaa. Vastaavaa toimintaa on maakunnassa ollut Tiituspohjan ampumaradalla, mutta se on valitettavasti suljettu. Riistanhoitoyhdistyksellä on eri lajit, harmittelee Keski-Suomen Haulikkoampujien sihteeri Jukka Laurikainen.

Riistanhoitoyhdistys omistaa nyt vuokratun määräalan naapurista ampumaradan. Konneveden Riistanhoitoyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Terho Lehtonotko kertoo, että alue tulee ampumaratakäyttöön.

– Se tulee haulikkoampumisen radaksi. Alue tarvitsee vielä ympäristöluvan. Sovittu sadan euron vuosivuokra on edullinen, mutta päätös mahdollistaa myös alueen ostamisen. Tämä osto tuotaneen päätösasiaksi yhdistyksen vuosikokoukseen, kertoo Lehtonotko.

Riistanhoitoyhdistyksen ja kunnan sopimus mahdollistaa, että yhdistys vuokraa määräalan toiselle toimijalle, joka siis voisi olla Haulikkoampujat.

– Toisen vuokralaisena olossa on aina omat haasteensa. Me pohdimme seurassa muuttunutta tilannetta. Kyllä me olisimme sen tarpeeseen vuokranneet ja ostaneet suoraan kunnalta, sanoo Laurikainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .