Riita-asiat työllistävät yhä enemmän käräjäoikeuksia

Riita-asiat työllistävät yhä enemmän käräjäoikeuksia. Viime vuonna käräjäoikeuksissa käsiteltiin runsaat 230 000 riita-asiaa, ja niitä saapui käsiteltäväksi noin 40 000 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Tilastokeskuksen tiistaina julkistamien tietojen mukaan riita-asioista suurin osa koski velkoja ja saamissuhteita, kuten muun muassa kulutusluottoja ja luottokorttisaatavia. Toiseksi suurin ryhmä oli muun muassa palvelussopimuksia koskevat asiat ja kolmanneksi suurin irtainta omaisuutta koskevat asiat.

Suurin osa riita-asioista ratkaistaan alle kahdessa kuukaudessa. Käräjäoikeuden pääkäsittelyyn jutuista päätyy vain pieni osa, sillä suuri osa ratkaistaan jo asian valmisteluvaiheessa.

Kaikkiaan käräjäoikeudet käsittelivät loppuun noin 270 000 siviiliasiaa. Riitojen lisäksi siviiliasioihin kuuluu hakemuksia kuten avioeroja ja lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevia asioita.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yläkoulujen personal trainer -toiminta laajenee – Oppilaille ilmaista liikunta- ja ravintoneuvontaa

Kattopeltejä irtosi Yliopistonkadulla – pelastuslaitos esti vaaran sunnuntaina

Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla – ulkoministeri kiittää turvamiehiä blogissaan

Vanhusjärjestöt huolestuivat vanhuspalveluiden keskittymisestä – "Suuret monikansalliset toimijat syövät pienempiä kotimaisia, ja se on erittäin valitettavaa."

Muuttuuko Jämsän Pässinmäki taidetaloksi? – Kauko Sorjosen säätiö osti entisen edustuskerhon

Kiinniotto Jyväskylässä: Poliisi löysi aggressiivisen henkilön hallusta neljä veistä

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.