Riitaisassa Konneveden seurakunnassa vaihtuu taas johtaja – uudeksi kirkkoherraksi tulee nyt eläkeläinen Rautalammilta

Konneveden seurakunnan vt. kirkkoherra Juho Hintikka jää pois tehtävästään omasta aloitteestaan. Tehtävä siirtyy Rautalammin eläkkeellä olevalle rovasti Raimo Jalkaselle 16. kesäkuuta.

Hintikka aloitti vt. kirkkoherrana, kun Kuopion tuomiokapituli päätöksellään pidätti kansanomaisesti toimineen kirkkoherra Olavi Virtasen virasta vuoden 2017 marraskuussa. Tuomiokapituli erotti Virtasen virasta viime vuoden helmikuussa. Hintikan ottaessa tehtävän vastaan, oli seurakunnan ilmapiiri äärimmäisen tulehtunut.

– Minulla on sananmukaisesti nyt takki tyhjä. Työ kirkkoneuvostossa sekä hallintotyöskentely ovat käyneet mahdottomiksi. Seurakunnan talouden tilanne vaatisi hallinnollisia varautumispäätöksiä sekä selkeitä suuntapäätöksiä, mutta perushallinnon hoitokin on hyvin kuormittavaa. Tilanne haittaa myös perhe-elämää, sanoo Hintikka.

 

Viime vuoden marraskuisissa seurakuntavaaleissa Konnevedellä vastakkain oli konservatiivisempia arvoja edustanut Uusi Liitto sekä Pro Konnevesi -ryhmät. Pro Konneveden johtihahmoja ovat Virtasen vaimo Riitta Virtanen ja juristi Seppo Vaittinen, ja ryhmä saavutti selkeän vaalivoiton. Seurakunnan ja Kuopion tuomiokapitulin väliset jännitteet vaikuttavat seurakunnallisen elämän taustalla, myöntää kirkkovaltuuston puheenjohtaja Riitta Virtanen.

– Tuomiokapituli ei ole halunnut kuunnella Konneveden seurakunnan tahtoa. Pro Konnevesi -ryhmä on yrittänyt selvittää viime kauden tapahtumia. Ne johtivat käytännössä seurakunnan toiminnan alasajoon, ja Hintikka on hidastanut sekä estänyt asioiden selvittämistä, sanoo Virtanen.

– Määräaikaista tehtävää on pidennetty useita kertoja. Raimo Jalkasen urakkaa osaltaan helpottanee se, että hän tulee tilanteeseen Rautalammilta ulkopuolisena, pohtii Hintikka.

– Jalkasen menestys tehtävän hoidossa riippuu paljolti siitä, millä agendalla hän tehtävää hoitaa, toteaa Virtanen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .