Riitojen repimä Konneveden seurakunta selvittää välejään – apuun hätyytettiin työsuojeluviranomainen

Konneveden kirkkoneuvosto on ryhtynyt ratkomaan selvityspyyntöjä, jotka koskevat seurakunnan työolosuhteita ja taloutta. Konneveden seurakunta on kärsinyt vaikeista ristiriidoista jo vuosien ajan.

Aluehallintovirasto (avi) teki keväällä työsuojelutarkastuksen Konneveden seurakunnassa. Tarkastuksen perusteella avi vaatii seurakuntaa selvittämään muun muassa työn tekemisen olosuhteisiin ja psykologiseen kuormitukseen liittyvät haitta- ja vaaratekijät.

Kirkkoneuvosto päätti tiistaisessa kokouksessaan, että parannusehdotuksia valmistelee uusi vt. kirkkoherra Raimo Jalkanen yhdessä ulkopuolisten työsuojeluviranomaisten kanssa.

Työsuojeluviranomaisten kanssa ratkotaan myös avin seurakunnalta velvoittamia toimenpiteitä häirinnän estämiseksi ja lopettamiseksi.

Lisäksi Jalkanen kertoo, että jokaisen seurakunnan työntekijän kanssa käydään läpi tehtävän tarkka työnkuva ja perehdytys.

– Meillä on kertynyt muutamille työntekijöille pitämättömiä vapaapäiviä huomattavan paljon, ja ne pannaan nyt myös järjestykseen, hän lisää.

Toinen selvityspyyntö on lähetetty Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulista, joka uhkaa riitojen repimää Konneveden seurakuntaa liitoksella. Tuomiokapituli penää vastauksia esimerkiksi siihen, mihin toimiin seurakunta on ryhtynyt työturvallisuuden parantamiseksi sekä perimättä olevien saatavien ja esteellisyyssäännösten tarkemman noudattamisen suhteen.

Jalkanen kertoo, että irtisanottu kirkkoherra Olavi Virtanen ja tämän puoliso, entinen seurakuntasihteeri Riitta Virtanen ovat maksaneet rästiin jääneet vuokrat. Virtasten perhe asuu Konneveden seurakunnan omistamassa pappilassa.

Riitta Virtanen on myös maksanut Konneveden seurakunnalle oikeudenkäyntikulut, jotka lankesivat hänelle viime vuonna, kun hän oli nostanut kanteen laittomasta työsuhteensa päättämisestä Konneveden seurakuntasihteerinä.

Kokouksessaan kirkkoneuvosto kävi myös läpi lakiin liittyvät esteellisyyspykälät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .