Rikesakon saa kohta aiempaa helpommin

Tulevaisuudessa huomautuksen sijaan voi saada rikesakon, kun ylittää nopeusrajoituksen seitsemällä kilometrillä tunnissa nopeudesta riippumatta.

Poliisi kirjoittaa ensi kuun alusta alkaen rikesakon aikaisempaa helpommin. Tulevaisuudessa huomautuksen sijaan voi saada rikesakon, kun ylittää nopeusrajoituksen seitsemällä kilometrillä tunnissa nopeudesta riippumatta.

Aikaisemmin raja oli kahdeksan kilometriä, ja sen päälle tuli vielä tekninen varmuusvähennys eli kolme kilometriä tunnissa. Vielä syyskuun ajan tutkalukeman pitää olla yli 11 kilometriä tunnissa yli sallitun nopeuden.

– Nyt tämä tekninen vähennys on laskettu mukaan tähän seitsemään kilometriin. Rajoituksia pitää edelleen noudattaa, sillä poliisi saa kirjoittaa sakon pienemmästäkin ylityksestä, Holopainen sanoo.

Julkinen linjaus on tehty sen takia, että kaikkia kohdeltaisiin tasavertaisesti. Sakonkirjoitusherkkyyteen vaikuttavat kuitenkin myös ajo-olosuhteet.

– Huonoissa olosuhteissa voidaan kirjoittaa sakko herkemminkin.

Huomautuksen saa jatkossa 4–6 kilometrin ylityksestä, ja tuloihin perustuvan päiväsakon saa, jos nopeutta on 21 kilometriä tunnissa tai enemmän yli nopeusrajoituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi lisää automaatiota liikenteenvalvonnassa